Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal kinyitott, a többi tiroli gleccser is készül

2013.09.15. Bata Attila

Az egész évben nyitva tartó Hintertux pályái mellett szombaton először lehetett síelni Pitztal gleccserén is. A héten Ausztriába érkezett havazás 10-20 cm friss havat hozott a gleccserekre. Stubai, Sölden és Kaunertal is közel áll ahhoz, hogy hamarosan kinyissanak.
A Tiroler Tageszeitung körképe szerint a héten az összes tiroli gleccseren hullott legalább 10 cm friss hó. Pitztal már a hét elején megerősítette a korábban bejelentett időpontot, és szombaton kinyitott a síterep. A gleccser liftjei közül egyelőre a Hinterer Brunnenkogel csúcsra (3440 m) közlekedő új lift, a Wildspitzbahn üzemel és a pályák közül is csak a csúcsról induló széles pálya van nyitva. Hétfőtől hat versenycsapat veszi birtokba a gleccsert, a hobbisíelők ilyenkor még nem annyira lelkesek, a síterep szóvivője szerint.

Tegnapi kép Pitztalról (Kép: Pitztal / Facebook)
Tegnapi kép Pitztalról (Kép: Pitztal / Facebook)
Hintertuxon az 50 cm hó gyarapodott további 10 centivel. Jelenleg itt is a versenyzők dominálnak, Többek között itt edz Marcel Hirscher és sérülése után próbál visszatérni a német Felix Neureuther.

Stubai pénteken nyithat (Kép: Stubai / Facebook)
Stubai pénteken nyithat (Kép: Stubai / Facebook)
Stubai és Sölden (újabban használt nevén Ötztal) már a következő hétvégéi nyitásra készül. Stubai terepén 20 cm hó esett a héten, és a síterep vezetője szerint a jelenlegi állapotok szerint nincs akadálya annak, hogy jövő hétvégén ők is megnyissanak. Mindkét helyen versenyzők gyakorolnak ezekben a napokban, de hétvégén mindkét helyen csúszhatnak a hobbisíelők is. És ne felejtsük el, hogy Söldenben 40 nap múlva már Világ Kupa versenyt rendeznek!

Kaunertalon, 2750 méteren 15 cm friss hó esett a héten. Itt is folyamatosan készülnek a nyitásra, márt csak egy újabb kiadós havazásra lenne szükségük. A síterep vezetője szerint még körülbelül 30 cm friss hó kellene ahhoz, hogy ki tudjanak nyitni.

KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.