Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Pitztal kinyitott, a többi tiroli gleccser is készül

2013.09.15. | Szerző: Bata Attila
Az egész évben nyitva tartó Hintertux pályái mellett szombaton először lehetett síelni Pitztal gleccserén is. A héten Ausztriába érkezett havazás 10-20 cm friss havat hozott a gleccserekre. Stubai, Sölden és Kaunertal is közel áll ahhoz, hogy hamarosan kinyissanak.
A Tiroler Tageszeitung körképe szerint a héten az összes tiroli gleccseren hullott legalább 10 cm friss hó. Pitztal már a hét elején megerősítette a korábban bejelentett időpontot, és szombaton kinyitott a síterep. A gleccser liftjei közül egyelőre a Hinterer Brunnenkogel csúcsra (3440 m) közlekedő új lift, a Wildspitzbahn üzemel és a pályák közül is csak a csúcsról induló széles pálya van nyitva. Hétfőtől hat versenycsapat veszi birtokba a gleccsert, a hobbisíelők ilyenkor még nem annyira lelkesek, a síterep szóvivője szerint.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Hintertuxon az 50 cm hó gyarapodott további 10 centivel. Jelenleg itt is a versenyzők dominálnak, Többek között itt edz Marcel Hirscher és sérülése után próbál visszatérni a német Felix Neureuther.

Stubai és Sölden (újabban használt nevén Ötztal) már a következő hétvégéi nyitásra készül. Stubai terepén 20 cm hó esett a héten, és a síterep vezetője szerint a jelenlegi állapotok szerint nincs akadálya annak, hogy jövő hétvégén ők is megnyissanak. Mindkét helyen versenyzők gyakorolnak ezekben a napokban, de hétvégén mindkét helyen csúszhatnak a hobbisíelők is. És ne felejtsük el, hogy Söldenben 40 nap múlva már Világ Kupa versenyt rendeznek!

Kaunertalon, 2750 méteren 15 cm friss hó esett a héten. Itt is folyamatosan készülnek a nyitásra, márt csak egy újabb kiadós havazásra lenne szükségük. A síterep vezetője szerint még körülbelül 30 cm friss hó kellene ahhoz, hogy ki tudjanak nyitni.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »