Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal: szombattól már lehet síelni a gleccseren

2015.09.17. 2015.09.18. Bata Attila | frissítve: 2015.09.18.

Újabb gleccser nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt Ausztriában. Szombattól a tiroli Pitztal gleccseren egy három kilométeres pályán lehet csúszkálni. Ezen felül még további három osztrák gleccseren (Hintertux, Sölden és Mölltal) lehet síelni a hétvégén.
Múlt héten egy pályával Sölden nyitott ki, most szombaton pedig egy másik tiroli gleccser, Pitztal kezdi meg a szezont. A síterep tájékoztatása szerint szeptember 19-én, 8:30-tól 14:00-ig lehet először síelni a gleccseren. Ez a nyitva tartás a további napokra is érvényes lesz.

Pitztal néhány nappal ezelőtt
Pitztal néhány nappal ezelőtt
A Wildspitzbahn lift melletti részen egy három kilométer hosszú pályán lehet majd síelni. Pitztal azon kevés síterepek közé tartozik, amelyek rendelkeznek a képen látható géppel, amely melegben is képes havat gyártani. A berendezés egy épületben gyártja a havat, amelyet egy helyre rak le és ratrakokkal szállítanak tovább. Ennek a gépnek is köszönhető a korai nyitva tartás.

Pitztal: így készül a hó, ha meleg van
Pitztal: így készül a hó, ha meleg van
Nincs ilyen gép a Kaunertal gleccseren, és Ausztriába is visszatért a nyár mostanában, így a szombatra tervezett nyitást itt el kellett halasztani.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.