Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal: szombattól már lehet síelni a gleccseren

2015.09.17. 2015.09.18. Bata Attila | frissítve: 2015.09.18.

Újabb gleccser nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt Ausztriában. Szombattól a tiroli Pitztal gleccseren egy három kilométeres pályán lehet csúszkálni. Ezen felül még további három osztrák gleccseren (Hintertux, Sölden és Mölltal) lehet síelni a hétvégén.
Múlt héten egy pályával Sölden nyitott ki, most szombaton pedig egy másik tiroli gleccser, Pitztal kezdi meg a szezont. A síterep tájékoztatása szerint szeptember 19-én, 8:30-tól 14:00-ig lehet először síelni a gleccseren. Ez a nyitva tartás a további napokra is érvényes lesz.

Pitztal néhány nappal ezelőtt
Pitztal néhány nappal ezelőtt
A Wildspitzbahn lift melletti részen egy három kilométer hosszú pályán lehet majd síelni. Pitztal azon kevés síterepek közé tartozik, amelyek rendelkeznek a képen látható géppel, amely melegben is képes havat gyártani. A berendezés egy épületben gyártja a havat, amelyet egy helyre rak le és ratrakokkal szállítanak tovább. Ennek a gépnek is köszönhető a korai nyitva tartás.

Pitztal: így készül a hó, ha meleg van
Pitztal: így készül a hó, ha meleg van
Nincs ilyen gép a Kaunertal gleccseren, és Ausztriába is visszatért a nyár mostanában, így a szombatra tervezett nyitást itt el kellett halasztani.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.