Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Plakáttervező verseny a Hahnennkamm VK futamra

2010.04.27. Bata Attila

Plakáttervező verseny a Hahnennkamm VK futamra A világ leghíresebb alpesi síversenye az idén először engedi meg, hogy akár külföldiek is részt vegyenek plakátjának megtervezésében. Május 15-ig bárki elküldheti a kitzbüheli világkupa futammal kapcsolatos plakátötleteit. A díj 5000 euró és természetesen ingyenes vendéglátás a menő tiroli üdülőhelyen.
Idén januárban érkezett hetvenedik jubileumához a versenyek versenye, a kitzbüheli Hahnenkamm futam. A tiroli síterepen nyerni mindig különleges dicsőséget jelent az első helyezetteknek, különösen a klasszikusnak számító szombati lesiklásban. A verseny különlegességét a hatalmas médiaérdeklődés, a különlegesen nehéz és néhol veszélyes pálya, és a körülbelül 85 ezres nézőközönség jelenti. Jó bornak nem kell cégér alapon, sokáig nem nagyon bajlódtak a verseny marketingjével, főleg a plakátjaival, de az utóbbi időben ebben is változás történt. A 2011-es verseny plakátjának megtervezésére nemzetközi pályázatot írtak ki, így az is előfordulhat, hogy jövőre nem osztrák tervező munkája kerül a verseny szórólapjaira.

Már az első versenyt is plakátokon hirdették, de a plakátok szinte teljesen egyformák voltak a harmincas évektől a hetvenes évekig: egyszerű szerkesztés, fekete szöveg fehér háttéren. Az élő színek a hetvenes években jelentek meg és maradtak is 1987-ig. A piros hátteret, a fehér szöveget és a kék síelőt éveken át megtartották, csak a dátumot kellett kicserélni benne minden évben. Néhány helyi vállalkozó már unta a szokásos designt és saját pénzen új plakátot terveztetett helyi művészekkel az 1987-es versenyre, ekkor furcsa módon két plakát is reklámozta a versenyt, a szervezők hivatalos piros-kék-fehér változata és a helyi vállalkozók megújult koncepciója.

Valami lassan megindult, a kilencvenes évektől minden évben valamelyik tiroli pályázó készíthette el az aktuális verseny plakátját, sőt a 2000-es évektől a plakát már logó formájában rákerült a szórólapokra, a belépőjegyekre és az internetes oldalakra is.

Az idei évben már bárki beküldheti ötletét e-mailben, elektronikus formátumban. A jelentkezők május 15-ig pályázhatnak, maximum három pályamunkával. A győztes 5000 euróért és a 2011-es versenyre szóló meghívóért cserébe szinte mindenhez hozzájárul a plakát felhasználásával kapcsolatban, és természetesen lemond minden további anyagi igényéről. A részletes feltételeket a www.hahnenkamm.com oldal tartalmazza.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.