Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Rax: 100 ezer utas a kabinos lift újranyitása óta

2016.10.30. | Szerző: Bata Attila
Alsó-Ausztriában remek nyári forgalmat bonyolítottak le a hegyvidéki felvonók. A felújítása után júliusban átadott Rax felvonója már túl van a 100 ezer utason, a két közeli síterep (Ötscher és Hochkar) liftjeit idén nyáron 30%-kal több utas vette igénybe, mint tavaly.
Idén 90 éves Alsó-Ausztria egyik kedvenc kiránduló célpontjának, a Rax-hegységnek (Raxalpe) a kabinos liftje, amely a 2007 méteres hegység 1547 méteres magasságban található fennsíkjára szállítja a túrázókat, ahonnan számos élvezetes túrát lehet megtenni.

A Rax felvonó Ausztria elsőként épített hegyi felvonója, amely utasokat szállított. Építését 1925-ben kezdték meg és egy évvel később végeztek vele. A kilencven év alatt többször is felújították. A lift már 40 éve a Scharfegger család tulajdona. Legutóbb 2015 novemberében álltak neki egy teljes felújításnak, amely kicsit jobban elhúzódott a vártnál, de idén júliusban már megnyitották a liftet és újra megindult a forgalom.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A lift felújítása 3,2 millió euróba került, elsősorban a vezérlőrendszert cserélték le, amelytől kényelmesebb lesz az utazás. A fékezés most már sokkal simábban megy, és a kabin sem billeg majd nagyokat menet közben. A kabinokon nem változtattak, azonban gyorsabb és kényelmesebb üzemeltetésnek köszönhetően a kapacitás az évi 150 ezer utasról 165 ezerre emelkedett. Érdekesség, hogy még mindig vannak olyan alkatrészek, amelyeket 90 éve építettek a liftbe, és azóta is tökéletesen működnek. Ezeket most is megtartották, ezzel együtt a lift megfelel az erről rendelkező 2003-as osztrák törvénynek. Az újjáépített liftet a túrázók hamar megkedvelték, az újranyitás óta múlt héten köszöntötték a 100 000. utast.

A közeli Lackenhof (Ötscher) és Hochkar télen is közös bérlettel síelhető, így a két terep felvonói nyáron is közös bérlettel használhatóak. Idén 75 ezer utas használta a két terep liftjeit nyáron, amely 30 %-kal több a tavalyi számokhoz képest.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 46 vendég és 9 regisztrált felhasználó látogatja.