Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Reggelre havazott az osztrák gleccsereken

2019.08.14. Bata Attila

Ahogy itthon hirtelen jelentősen csökkent a hőmérséklet, úgy Ausztriában is jóval hidegebb lett. A magashegységek teteje ma reggelre befehéredett, körülbelül 2500 méter felett több helyen havazott.
Pitztal webkamera ma reggel. Friss hó 3440 méteren
Pitztal webkamera ma reggel. Friss hó 3440 méteren
Ma reggelre fagypont alá csökkent a hőmérséklet a gleccsereken található osztrák síterepeken és mérőállomásokon, több helyen is hullott néhány centiméter hó. A kánikula ezekben a magassági régiókban is éreztette hatását, 2000-2500 méter felett az elmúlt napokban 10-15 fok között alakult a maximumhőmérséklet.

Sonnblick (3105 méter) mérőállomásán a hótakaró vastagsága az elmúlt két napban a felére zsugorodott, 59 centiméterről 30 centire. A ma reggeli havazás, ideiglenesen, megállította a folyamatot. A jó hír, hogy még mindig összefüggő hóréteg borítja a mérőállomás környékét, a korábbi években ilyenkor, augusztus táján már gyakran elolvadt a hó.

A nagyobb havazásra és a síszezon kezdetére még egy kicsit várni kell. Az előző évek tapasztalatai alapján az osztrák gleccsereken szeptember közepén indul be az élet. Jelenleg a tiroli Hintertux és a karintiai Mölltal pályáin lehet síelni. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.