Menü ≡

Ritka október: rég hullott ennyi hó a coloradói síterepeken

2019.11.01. | Szerző: Bata Attila
Sorra dőltek meg a coloradói síterepek októberi hórekordjai. Eddig kivételesen jól indul a szezon.
h i r d e t é s
Az idén nem panaszkodhatnak az észak-amerikai síterepek. Jelenleg is havazás sújtja az USA nagy részén közlekedőket, de amíg a hóvihar a repülőtereken bosszúságot jelent, addig a hegyekben ezt kissé másképp képzelik.

Néhány coloradói síterep közzétette, hogy mennyi hó hullott náluk októberben. (Az adatokat átváltottuk a mi mértékegységeinkre és kicsit kerekítettük, ha szükséges volt)

A legtöbb havat Steamboat és Breckenridge kapta, mindkét helyen 122 cm hullott októberben. Breckenridge csak november 8-án nyit. Az októberi adat minden idők leghavasabb októbere, amely 5 centivel múlja felül a korábbi 2006-os rekordot. Steamboat már szeptemberben is kapott bőven havat, így itt eddig a szezonban már 152 cm hullott. És majd csak november 23-ra tervezik a nyitást.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
112 cm hó hullott Keystone síterepén. Ha csak 2,5 centivel is, de megdőlt a 2006-os rekord. Ennek a mennyiségnek a fele az előző héten jött le.

Eldora síterepe ezen a hétvégén nyit. Előző héten 38, ezen a héten 57 cm hullott. 20 éve nem nyitottak ilyen korán, mint most.
Számos példát lehetne még felsorolni, de csak egyet a végére. Winter Park a hétvégén nyit ki, miután októberben 1 méter hó hullott. A síterep 80 éves fennállása alatt még sosem nyitott ki ilyen korán.
November első hétvégéjén tucatnyi síterep üzemel Észak-Amerikában, ritka jól kezdődik a szezon. Számos síterep hetekkel korábban tudott vagy tud kinyitni a tervezettnél. Vannak olyan síterepek, ahol a kivételes korai hóviszonyoknak köszönhetően olyan pályát is meg tudtak nyitni, amelyet rendszerint csak decemberben lehet először megsíelni.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »