Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Romániai síugró nyártól magyar színekben versenyez

2019.08.13. sielok.hu

Nyártól egy új sportoló erősíti a magyar síugró válogatottat. A korábban román színekben versenyző Török Eduárdot már az előző szezonban szerette volna honosítani a Magyar Sí Szövetség, de a románok nem akarták elengedni.
Itt még a román csapatban (Kép: Eduard Torok / Facebook)
Itt még a román csapatban (Kép: Eduard Torok / Facebook)
Annak ellenére sem, hogy a román szövetséggel szakított a síugró, és 2017 óta nem versenyzett. Bár néhány hónappal ezelőtt ideiglenesen bejegyezték a magyar FIS-kódját, a nemzetközi szövetség mégsem engedélyezte a honosítást: a FIS Eduárd utolsó román színekben történt részvétele (2017 decembere) óta egy teljes évad kihagyást kérte. Majd ezt követően zöld utat kapott, így a nyári szezonban már meg is kezdte a versenyzést.

Török Eduárd 22 éves, Brassóban született. Indult már világkupában, és Grand Prix pontot is szerzett már, miután a nyári GP Almaty versenyén 29. helyen végzett 2014-ben. A FIS versenyei közül egy Villach-ban rendezett FIS-Kupán 2. lett, ami sokat jelentett számára. Ami a tanulmányait illeti idén májusban üzleti menedzser szakon végzett a West of England Egyetemen, az angliai Bristolban. De a versenyzés nélküli időszakban is gyakran járt edzőterembe is, hogy kondiban tartsa magát.
Az Erdélyi Magyar Televízió beszámolója
Eduárd a hazai szövetség oldalán röviden beszélt arról, milyen konfliktus miatt hagyta el a román válogatottat, és arról is, hogy magyar színekben mit vár magától a következő szezonban.

„A román szövetséggel akkor romlott meg a viszonyom, amikor indoklás nélkül visszavonták a nevezésemet a garmisch-partenkircheni és az innsbrucki Négysánc-versenyekről. Ráadásul ezzel az egyik verseny helyszínén szembesültem. Majd közölték, hogy menjek Angliába, és maradjak is ott. Ezt követően felvettem a kapcsolatot a Magyar Sí Szövetséggel, és megkérdeztem, volna-e lehetőség arra, hogy átjöjjek. Miklós Edit nyitott volt a kérésemre, és azt mondta, hogy versenyezhetek magyar színekben. Végül hosszas procedúra után sikerült átigazolnom. 2017 decemberétől egészen másfél évig nem ugrottam versenyen. Július elején, amikor elindulhattam a kranji Kontinentális Kupa versenyen, jó érzés volt képviselni Magyarországot. Érdekes és izgalmas is pályafutásomnak ez az időszaka, mert minden új, de nagyon örülök, hogy ismét versenyezhetek. Vasja Bajc edzővel készülök én is a kőszegi csapatban, és szeretek velük dolgozni, úgy érzem, hogy megfelelő támogatással magas szintet érhetünk el.

Ebben a szezonban egyelőre szeretném látni, hogy hol tartok. De úgy gondolom, jó szereplésekkel néhány pontot is tudok majd szerezni” - nyilatkozta Török Eduárd.

Miklós Edit elmondása szerint Eduárd szülei és nagyszülei beszélnek magyarul, de ő még csak töri a magyart. Szorgalmasan gyakorol és az elnök szerint "jó úton jár".
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.