Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Rongálással tiltakoztak a német síterep bővítése ellen

2013.08.29. | Szerző: Bata Attila
Rongálással tiltakoztak a német síterep bővítése ellen Tényleg nem könnyű a mai világban egyensúlyt teremteni a környezetvédelmi szempontok és a síterep építések között, de a legtöbbször, civilizált módon, az asztal mellett zajlik a vita. Tegnap környezetvédelmi aktivisták megrongáltak egy síterepet, a már folyamatban lévő fejlesztések ellen tiltakozva.
h i r d e t é s
A németországi Wurmberg (575-971 m) apró síterepe (eddig 10 km pálya és 4 lift) az idén jelentős fejlesztéseket hajt végre. Ahogy az alábbi térképen is látszik egy új parkoló (lila), egy új négyszemélyes lift (lila), új pályák (piros), egy új víztározó (piros) és új utak (zöld) is épülnek az eddig nem használt hegyoldalban.

Wurmberg - az idei fejlesztések (http://www.wurmberg-seilbahn.de)
A kékestetői méretek alatt található Wurmberg (más néven Braunlage) síterepének legmagasabb pontja nem éri el az ezer métert, de megkapták az engedélyeket a bővítéshez és minden fentebb említett építkezés legálisan zajlik, ez nem tetszett néhány környezetvédelmi aktivistának, akik kedden a rendőrség előzetes véleménye szerint 100.000 eurós (kb. 30 millió forint) kárt okoztak a síterep berendezéseiben. Megrongálták az egyik liftállomást, a ratrakot; kábeleket vágtak el, és festékkel mázoltak be az épületeket.

A rendőrség egyenlőre ismeretlenek után nyomoz, bár az egyik helyi újsághoz eljutatott üzenet szerint az akciót az „Earth Liberation Front" nevű szervezett hajtotta végre, amelyet az USA-ban alapítottak a hetvenes években, de a Harz-hegység közelében eddig még nem voltak aktívak.

2013.08.29. 09:29:05 vasssy
Remélem olajvezetékeket vágtak el és ólmozott festéket használtak. Az lenne stílusos...
2013.08.29. 19:34:02 Szányi Gábor
Nem csak nálunk vannak barmok!
2013.08.30. 17:58:22 Fidosan
Ha grabancon csípik őket, és ki kell perkálni az okozott kárt kiváncsi lennék mennyire lesznek vagányok....
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »