Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach-Hinterglemm: külön hidat építettek a síelőknek

2023.12.13. Bata Attila

A hétvégén újabb fejlesztéssel könnyítették meg a síelők életét Ausztria egyik legjobb síterepén, Saalbachban, azon belül is a hinterglemmi részen. Ezentúl a síelőknek nem kell keresztülvágniuk az esetenként forgalmas helyi úton, hanem az újonnan épített hídon csak átcsúsznak a másik oldalra.
Közel öthónapos tervezés és kivitelezés után már használhatják a síelők a hidat a völgy végében. Ezentúl a Zwölfer-Nordról érkező síelők akadálytalanul juthatnak át a másik oldalra, sokkal egyszerűbb lett a Hochalm oldal pályáinak megközelítése.
Így készült
Az új híd a sítérképen
Az új híd a sítérképen
A hónap végén látványos művelet zajlott a síterep főutcáján, hatalmas daru emelte helyükre a 20-25 méter hosszú, 60-70 tonnás elemeket. Három szakaszban kerültek egymás mellé a híd elemei, és végül kialakult egy 80 méter hosszú 220 tonnás acélhíd. A helyiek természetesen arra is figyeltek, hogy egy ratrak is kényelmesen át tudjon rajta hajtani. A teljes építkezés kb. 2 millió euróba (kb. 764 millió forint) került.
Az átadás napján
Az átadás napján
Ahogy a képeken is látható az átadás napján sem szűkölködött hóban a síterep, ahol a havazás ellenére folyamatosan működnek a hóágyúk. Nem ez a síterep idei legnagyobb beruházása vagy újdonsága. Az új, nyolcszemélyes Limberg felvonóról is hamarosan beszámolunk.
Az építkezés
Az építkezés
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.