Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salzburg: idén is rengeteget költenek fejlesztésre

2016.06.13. 2016.09.20. Bata Attila | frissítve: 2016.09.20.

A salzburgi síterepeken 2016-ban is rengeteget költenek fejlesztésre. Az új liftek, a hóágyúzás és egyéb fejlesztések összege a tartományban eléri a 100 millió eurós (kb. 31 milliárd forintos) nagyságrendet. Ez megfelel az utóbbi évek átlagának.
Saalbach, a Schönleiten új, tízszemélyes kabinja
Saalbach, a Schönleiten új, tízszemélyes kabinja
A pénz fele az idén is új liftekre megy el, a másik felét pedig hóágyúkra, pályagépekre, parkolók építésére és egyéb kisebb dolgokra költik.

Saalbachban a 30 éves Schönleiten felvonótól búcsúzunk. Ezt a liftet egy 10 személyes kabinosra cserélik. Még egy 10 fős kabinos is épül a hinterglemmi részen, amely Westgipfel és Zwölferkogel részeket köti össze.
A két részletben épülő zellamseeXpress
A két részletben épülő zellamseeXpress
Schmittenhöhe is terjeszkedik Viehhofen (Saalbach) irányába. Idén decemberre a zellamseeXpress felső része épül meg, a folytatást 2018-2019-re tervezik, de közben, 2017 decemberére megépülne az AreitXpress is. 

Kitzsteinhorn gleccseren a salzburgi régió legmagasabban közlekedő ülőliftje (a nyolcszemélyes Schmiedingergletscherlift I és II) épülhet meg novemberre.

Raurisban egy húzóliftet cserélnek le egy tízszemélyes (Waldalmbahn) liftre.
Rauris: 34 év után leszerelik ezt a csákányost
Rauris: 34 év után leszerelik ezt a csákányost
Ezen felül van három projekt, amelynek a sorsa jelenleg még bizonytalan. A Flachaut és Zauchenseet összekötő, az autópálya felett 300 méterrel lebegő kabinos tervét számos egyesület megtámadta, így a lifttársaság újabb tanulmányokat végez. Eredetileg 2017-ben kezdődött volna az építkezést, most 2020-ról szól a fáma.

Szintén hányatott a sorsa a 90 millió eurós, többször leszavazott, majd engedélyezett építkezésnek Bad Hofgastein terepén. A "Schlossalm neu" projekt sorsa, benne két darab, 10 személyes lifttel, júliusban dőlhet el végleg. Itt az építkezés nagy része 2017-2018-ra esik.

Sokan várják a Flachau/Wagrain és a szomszédos Kleinarl/Flachauwinkel síterepek összeköttetését is. Itt a két síterep egy közös céget hozott létre a 3,5 kilométeres, tízszemélyes, összekötő lift megépítésére. Optimista becslések szerint, a 12 millióba kerülő lift 2017 decemberére készülhet el.
KOMMENTEK
bouquetk | 2016.06.13. 10:34
Ha jól értem, egyenlőre nem lesz összekötve Zell és Saalbach, csak Schmittenhöhe bővül egy új pályával. Egyébként mi a terv? Viehhoffen hogy lesz összekötve Vordergelmmel, egy új kabinossal?
Stani | 2016.06.13. 11:06
Szia, részleteiben majd ősszel jelennek meg cikkek. Elöljáróban annyit: a zelli kabinost egyelőre középállomásig építik, de a völgyig lehet majd síelni, s tovább síbusszal (ahol lecsatolsz ott van a buszmegálló) menni a Schönleitenbahnig. Vissza síbusszal Zellig, mi ezt tavaly s idén is többször már megcsináltuk (akkor még ugye nem volt semmilyen lift és ratrakolt pálya sem) . A kabinos következő, tehát a Glemmtalig (saalbachi völgy köznyelven) érő alsó szekciója 2017/18-ra készül el. Ekkor a túloldalról is jönne egy kabinos, ami várhatóan a Leogangi felvonók magasságába, illetve Schönleitenbahn kabinos jobb oldalára (hegynek szemben állva nézve) érkezne.
bouquetk | 2016.06.13. 11:19
Stani, kössz az infót. Jó lenne idén kipróbálni ezt a kört, de úgy tűnik elengedtük Saalbachot. Persze fáj a szívünk érte, de egyre vállalhatatlanabb lett a Muchbarak. És akkor még ott van Fieberbrunn, ami tavaly fedeztünk fel, és szinte állandóan odamentünk.
apa | 2016.08.25. 10:55
Szia bouquetk, mit értesz az alatt, hogy vállalhatatlanabb lett a Muchbarak?

Ez a Zell am See összeköttetés jó hír, ki fogjuk próbálni.
bouquetk | 2016.08.26. 08:34
Ez egy régi, bejáratott szállás fenn az 55-ös pálya közepén. Egyszerű, sőt puritán, de szerettünk itt lenni egy hétig. Eszméletlen volt este kiülni a ház elé egy sörrel, és nézni szemben a kivilágított WM pályát. Vagy reggel nyitás előtt lesízni a pályán a pékhez. Sajnos a tulaj egyre pofátlanabb lett az árak tekintetében, és a legalapvetőbb minimális javításokat sem csinálta meg. Így hosszas hezitálás után elengedtük. Helyette lesz egy hasonló Hochkönig.
Vityó | 2016.09.01. 21:13
Szomorúan olvasom, hogy ahogy fogalmaztál; el kellett engednetek Saalbachot. Van itt még néhány hütte, szerintem találunk nektek valamit helyette. ;)
bouquetk | 2016.09.02. 09:03
Ahogy tán kiderült, én nagyon szeretem ezt a helyet, mindig találok benne újat. Lassan kezdjük összerakni a szezont, van egy csomó fix leszervezett helyünk. Igazából egy teljes hét fér bele, az most Hochkönig lesz februárban. Március hagyományosan Zillertal, húsvét Kitzbühel, úgyhogy nem könnyű berakni, mindig a január a flexibilis. Meg kéne nézni az új helyeket is a bérletben.Évek óta tervezünk egy Ramsau környéki sízést is. Remélem azért, hogy valahova befér.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.