Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tirol: komoly idei fejlesztések a síterepeken

2016.10.04. | Szerző: Bata Attila
Az idei szezonban az osztrákok ismét rengeteget költenek fejlesztésekre a síterepeken. Idén is kapkodhatjuk a fejünket, hogy milyen lifteket építenek, vagy azon, hogy milyen hosszabbtávú projektek indultak el. Ezúttal Tirolt nézzük át nagy vonalakban.
Söldenben új dimenzióba helyezik a tömegmozgatás sebességét. Általában 2800 fő/órás kapacitású lifteknél már ámuldozni szoktunk, hogy itt aztán fogynak majd a sorok. Ehhez képest brutálisnak mondható, óránkénti 4500 fős kapacitású lift épül a Gigijoch-ra. Ez a lift több szempontból is kuriózum lesz, tehát hamarosan részletesebben is visszatérünk a témára.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Már csak néhány hét és Stubai gleccseren átadják az Alpok leghosszabb 3S típusú liftjét. A régi Eisgrat liftet 43 év után nyugdíjba küldik és helyette egy modern és elegáns liftet kap a gleccser. A 4,7 kilométer hosszú lift 3000 fő/órás kapacitása pont a duplája az elődjének.

Igazi gigaprojekt készül St. Antonban az 1,8 kilométer hosszú Flexen lift megépítésével, így több síterep összekötésével létrejön Ausztria legnagyobb (síliftekkel összekötött) síterepe. Erről már korábban is írtunk, de szezon előtt újra szétnézünk, hogy mi lett a fejlesztésekből.

Ami Salzburgban Saalbach, az Tirolban Ischgl. Vagyis mindkét helyen minden évben rengeteget költenek a fejlesztésekre. Az 1993-ban átadott négyszemélyes Filmjoch már kevés csúcsidőszakban. Mivel a síelés nem a sorbaállásról szól, így lecserélik egy nyolcszemélyesre. Érdekesség, hogy az új lift 3. oszlopa egyben egy másik lift (Höllbodenbahn) kilencedik oszlopa is lesz. Tehát, egy oszlop két különböző útvonalú nyolcszemélyes liftet is kiszolgál majd.

Említsük még meg, hogy a Ziller-völgyben is két új liftet adnak át, egy 10 személyes kabinost (Dorfbahn Gerlos) és egy hatszemélyes székest (Waidoffen).

Az előző években megszokottakhoz hasonlóan októbertől kezdve az idén is beszámolunk az újdonságokról. Terveink szerint az összes osztrák, olasz, francia, svájci és szlovák újdonságot bemutatjuk, de szemezgetünk más (német, orosz, balkáni, lengyel stb.) fejlesztésekből is.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 19 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.