Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stájerország: 33 millió eurót költenek fejlesztésekre

2016.10.10. 2016.11.23. Bata Attila | frissítve: 2016.11.23.

A nyugatabbra található osztrák tartományokhoz (Tirol vagy Salzburg) képest kevesebbet költenek Stájerországban a síterepek fejlesztésére, de ebben nincs olyan nagy meglepetés. Az előttünk álló szezon legtöbb pénzét a Planai új liftjére költik, máshol értelemszerűen a hóágyúzás fejlesztése a legfontabb cél.
Stájerországban jelenleg még 83 síterep várja a telet. Az idén az egész tartomány összesen 33 milliót költ el fejlesztésekre, amelyek nagy része az ismertebb, mintegy 20 darab helyi síterepre jut.

A régió legmodernebb része a Ski amade stájer oldala, Schladming síterepei. Itt az idén is lesz mit megcsodálni. Egy nyolcszemélyes ülőlift épül, mellette egy új pályával. A 33 milliós summából csak a Planai Burgstallalm liftje az új pályával együtt elvisz 7,2 milliót.

Planai, Schladming, új lift
Planai, Schladming, új lift
Nem meglepetés az előző telek után, hogy a síterepek egyre többet költenek a hóágyúzás feltételeinek javítására. Az ismertebb terepek (Turracherhöhe, Grebenzen, Riesneralm, Galsterberg, Hauser Kaibling vagy Kreischberg) mellett az aprócska Gaal is megpróbál hóbiztosabb szezont kínálni.

A kisebb síterepeknek amúgy sem megy jól az utóbbi időben a régióban. Egymás után jelentettek csődöt. A lehetőségekhez képest fontos lenne a kisebb és pénzügyi nehézségekkel küszködő síterepek megmentése. A helyi turisztikai hivatal azzal segíti a vállalkozókat, hogy maximum 350 ezer eurós fejlesztésekig a költségek 20%-át kifizeti. Körülbelül 10-15 kisebb síterep élhet ezzel a lehetőséggel.

Érdekesség, hogy a kevésbé havas tél ellenére is 6,2 %-kal több utast szállítottak a stájer síterepek liftjei az előző szezonban. Ez új rekordot jelent a látogatók számában, pénzben pedig 84 millió eurós bevételt. Stájerország lehet, hogy nem a legnagyobb síelős tartomány Ausztriában, de az a tény, hogy a bevételek 40%-át fejlesztésekre költik, sokat elmond arról, hogy mennyire komolyan veszik a síelést ebben a régióban.
TVB Murau-Kreischberg | Fotó: ikarus.cc
TVB Murau-Kreischberg | Fotó: ikarus.cc
Két új sípálya teszi a Kreischberg sípályakínálatát még változatosabbá. A Rosenkranzon a nyári hónapokban két új pályát alakítottak ki: egy piros és egy fekete pályát. Ezzel a bővítéssel a Kreischberg immár 42 kilométernyi sípályát kínál.

A Ramsau régióban összesen 700 000 eurót fektettek be a hóágyúrendszer kiépítésébe, hogy a Kali élménypályákon, a meseúton, a természetes szánkópályán és a Kali birodalomban növeljék a hóbiztonságot. Emellett tovább javították a sífutópálya-hálózatot és a hozzá kapcsolódó hóágyúrendszert, amely a tárolóból származó havat hivatott kiegészíteni. Az idei szezonra összesen mintegy 30 000 köbméter hóval számolnak az elmúlt télről (snowfarming).

Aflenzer Bürgeralm egy kezdő sítúrázóknak szánt központba és egy hozzá kapcsolódó felszereléskölcsönzőbe fektetett be. Emellett vásároltak két sítaxit is, amelyek az Almboden és Schönleitenhaus állomások között közlekednek (egy sítaxiban 15 férőhely található), így ismét használhatóvá válik négy csákányos felvonó. A befektetések mértéke: 1 millió euró.
Az összesen 16 millió euróból megvalósuló hároméves síterepbővítés a Turracher Höhén a végéhez érkezett: az elmúlt télen létrehozták a Schafalm felvonót és a hozzá tartozó víztározót.

A Stuhlecken 400 000 eurót invesztáltak egy ratrakba és egy modern hómagasságmérő-rendszerbe.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.