Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld, Hochkar, Semmering, és Kreischberg is kinyit

2010.12.01. Bata Attila

Nassfeld, Hochkar, Semmering, és Kreischberg is kinyit Hullhatott sok hó, mint a karintiai részeken, vagy szinte csak a pályákon van, mint Alsó-Ausztriában, de ez a hétvége már tényleg a síelésről szól a közelebbi osztrák síterepeken. A legtöbb síterepen még él a remény, hiszen a stájer és keleti részeken is 15-20 cm hó hullhat még szerda estig, amely sok mindent megváltoztathat.

Szerda estig 15-25 cm friss hó a határ közelében

Apró figyelmesség Holle anyó részéről, hogy Olaszország felől a déli és keleti osztrák részek felé zavarja a hófelhőit. Egyrészt, az olaszoknak ennyi hó után már nincs is nagy szükségük rá, másrészt Ausztriában pont a stájer és keleti végekre férne még rá egy kis természetes hó. A délről érkező havazás az alacsonyabb részeket is szépen beteríti, Klagenfurtban 20 centiméter, Bécs és Graz környékén pedig 15 cm friss havat várnak. Természetesen, a hegyekben még ennél is többre kell számítani.

A kedvenc stájer síterepek is nyitás előtt

Kell is a havazás, mert előttünk a bazi nagy nyitóhétvége, felébrednek többhónapos álmaikból a magyarok kedvenc síterepei. A mai napon lehet először kipróbálni a budapesti Hó-Show-n is kiállított és megcsodált kabinos liftet Tauplitzban. Szerdától beindul a szezon az új lifttel együtt. A másik új, stájer lift is üzembe lép pénteken, ekkor nyit ugyanis Riesneralm, bár itt a nagy nyitó bulit hivatalosan december 11-én tartják. Nagyon biztató a helyzet Kreischbergen. Pénteken itt is nyitnak és az újdonságokat ki is lehet majd próbálni, pl. az új narancsszínű buborékokkal ellátott hatüléses liftet és az új családi pályát (a 17-es Familienpiste). Ezen felül nyitónaphoz képest széles lesz választék liftekben és pályákban is.

Semmering (Stuhleck-Hirschenkogel): tegnapi sítúrázós képek a fórumunkból

Következik Semmering, de maradjunk továbbra is a stájer vonalon. Stuhlecken szorgosan hóágyúznak már napok óta, de a vasárnap érkezett 20 cm természetes hó is nagyon kellett. Itt még sokat javíthat a szerdára jelzett havazás, azonban már biztos, hogy a síterep csütörtökön (dec. 2.) így is kinyit. A nagy bulit itt is dec. 11-én tartják. Átlépve Alsó-Ausztriába a másik semmeringi síterepen kicsivel jobb a helyzet. Hirschenkogel pályáin már 60 cm vastag a hó, itt is pénteken nyitnak és már egyből az első nap lesz esti síelés! Hochkar sem kapott túl sok havat eddig, a síterephez méltatlanul kevés, 20 cm javarészt műhó tömörödik a pályákon. Itt is biztosan kinyitnak a hétvégén, a nyitva tartó pályák száma még kérdéses. A másik népszerű alsó-ausztriai hely, Lackenhof (Ötscher) is remélhetőleg kinyit a hétvégére, még itt sem igazi a hó, de van esély a pénteki nyitásra.

Karintia kaphat a legtöbb havat szerda estig

Ugorjunk le délre, Karintiába, amely szerdán a legtöbb havat kaphatja. Nassfelden már most is biztatóak a hóviszonyok. A tavalyi évhez hasonlóan, a nyitónapon, december 4-én, a felnőttek is gyerekáron síelhetnek.

Szintén szombaton lehet először síelni a közeli Bad Kleinkirchheim síterepén is. Csodásan mutat a hó Klippitztörl hegyein, semmi akadálya, hogy szombaton kezdődjön a szezon. Gerlitzen csütörtökön újra indul, és szombatra már jó sok lift fog üzemelni. Korábban már írtuk, hogy Heiligenblut egy méter friss havat kapott a hét elején, itt az összes lift üzemel a hétvégén 26 euróért.

Két karintiai síterepen még várni kell egy kicsit. Arnoldstein (Dreiländereck) csak december 8-án indul, és szokás szerint nem kapkodja el az indulást az egyik karintiai 3000-es síterep Ankogel sem. Itt csak december 18-ára tervezik a nyitást.

Mivel ez a helyzetjelentés még kedd délután készült, és egy kisebb-nagyobb havazás előtt állunk, ezért a péntek közeledtével javasoljuk a kiválasztott síterepek weboldalainak alapos tanulmányozását. Tényleg kinyitnak-e, milyen pályák és liftek üzemelnek, és nem utolsósorban, mennyit kell fizetni a napijegyért az első hétvégén!
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Alpenblick Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított, 4 csillagos szálloda, kb. 600 m-re a kreischbergi kabinos lifttől, félpanziós ellátással. Wellness részleg bel-és kültéri (fűtött) medencével, szaunákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Kreischberg/Egger-Feiel
Hangulatos kis osztrák családi panzió szobákkal és egy új apartmannal Kreischbergtől 5 percre. Szolgáltatásai: reggeli, szauna, wifi, síbusz, játszószoba, társalgó.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.