Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Semmeringen minden kész a Világkupa futamra

2010.12.21. | Szerző: Bata Attila
Semmeringen minden kész a Világkupa futamra December 28-29-én rendezik meg a közeli Semmering síterepén az női síelők alpesi Világkupa futamait. A rendezők már hetek óta készülnek a versenyre, folyamatosan hóágyúzták a hidegben a pályát, amelynek eredményeképpen még sosem volt ilyen tökéletes állapotban a versenypálya.
Karácsony és Szilveszter között immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Stájerország és Alsó-Ausztria határán található semmeringi síterep Hirschenkogel részén a nők vetélkedését. A két ünnep közötti verseny időpontja már hagyományosan az osztrákoké, Lienz és Semmering osztozik rajta évenkénti váltásban, így az idén a szomszédunkban rendezik meg a szokásos két futamot.

A héten a szlovén ellenőr megvizsgálta a pályát, amely már most tökéletes állapotban várja a síelőket és természetesen mindent rendben talált. Semmeringen először 1995-ben rendeztek VK futamot, és a szervezők szerint az elmúlt 15 évben még sosem volt ennyire tökéletes a pálya állapota. Az előző hetek hideg időjárását kihasználva állandóan mentek a hóágyúk, közben egy kicsit a természet is besegített, így most 60 centiméter vastag, kőkeményre tömörített alap fekszik a pályán, amelynek a következő napok enyhe hőmérsékletei sem árthatnak sokat.

A hobbisíelőknek rossz hír, hogy a verseny pályáját hétfő óta lezárták a nagyközönség előtt, a jó hír azonban, hogy jelenleg az összes többi pálya síelhető a Varázshegyen.

A programok már egy nappal a verseny előtt elkezdődnek. December 27-én este tartják Neunkirchen-ben a hagyományos rajtszám-sorsolást, amelyet koncertek követnek. A következő két napban tartják az óriásműlesiklás, illetve az esti szlalom verseny futamait. Két évvel ezelőtt a nagy hideg ellenére is huszonhárom ezren voltak kíváncsiak a helyi kedvenc Kathrin Zettel győzelmére, aki négy évvel korábban is győzni tudott Semmeringen.
2010.12.21. 09:48:44 tibor76
...hát ha minden jól megy és mindenki úgy akarja, akkor idén megnézzük a versenyt. Már csak a napja a kérdéses. Az esti szlalom nagyon csábító, csak onnan haza is kell jönni utána. Volt már valaki kint? Hogy és hol lehet megállni? Mikor érdemes odaérni? Belépőt kell fizetni? Minden infot szívesen fogadok.
(Csak zárójelben: nekem a Lienz-i verseny és pálya jobban tetszik, aki járt a Hochstein-nél, tudja miről beszélek.)
2010.12.21. 10:08:37 Dameepix
Hali!
Mi voltunk tavaly és idén is tervezzük, hogy kinézünk. Síeltünk is egyet a szlalom verseny előtt. Elég a volt a síbérlet nem kellett külön belépőt venni, ha nem hagytad el az aréna helyszínét. (újra már nem engednek be a bérleteddel) Szerinem óriási nagy buli volt jó hangulattal. Ha síeltek is akkor reggel le van a gond a parkolóról és a tömegről. Megállni már akkor is nehezen lehetett de a síbusz még felhozott az alsóbb parkolókból. Ugyan nem voltam még ott normál körülmények között, de nem nagy síelő tömeg csak a kék pályán. Nem a legkényelmesebb egy egész napos síelés után a hidegben ácsorogni (főleg a sofőrnek ;) ) , de felöltözve ill. sí vk fanatikusoknak mindenképpen ajánlom!Jó hangulat forraltbor és békés szurkoló tömeg (nem úgy mint valami meccsen!!!)
2010.12.21. 22:10:25 gaboca
Hát tavaly az érdekes lehetett mert csak két évente van Semmeringen! :-) Mi is készülünk kimenni amúgy.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 408 vendég és 24 regisztrált felhasználó látogatja.