Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: zöld utat kapott az év végi világkupa verseny

2022.12.20. Bata Attila

Tegnap megtartották a december végi semmeringi világkupa verseny helyszínének ellenőrzését. Az ellenőrök nagyon elégedettek voltak mindennel, így elvileg nincs akadálya a karácsony utáni versenyek megrendezésének.
Már egy jó ideje Semmering és Lienz egymást váltva rendezi meg a december végi női világkupa futamokat. Mivel páros évet írunk, így most a magyar határhoz közelebbi síterep ad otthont a versenyeknek.

Semmering (Hirschenkogel) már 14. alkalommal látja vendégül a világ legjobbjait. A két évvel ezelőtti verseny után most felüdülés lesz, hogy nincsenek covid rendelkezések, így ismét nézők előtt versenyezhetnek a világ legjobbjai.

A FIS ellenőrei szerint a pálya remek állapotban van, hatalmas mennyiségű havat készítettek elő a rendezők. Már csak a finomhangolás van hátra az utolsó héten. Az elmúlt napok jéghideg hőmérsékletei után meglehetősen száraz a hó, ezen a megszokott jegesítéssel javítanak a következő napokban.

A szervezők nem aggódnak a karácsony környékére jelzett enyhülés miatt. Biztosak benne, hogy a pálya állja a tavaszias hőmérsékleteket és a kb. 400 önkéntes segítségével versenyre alkalmas lesz a pálya.

A sírajongók már tudják, hogy Semmering a tervek szerint két napon rendezett volna versenyt, ez már korábban módosult. A söldeni óriás-műlesikló verseny pótlását december 27-én tartják. Egy nappal később rendezik meg az eredetileg tervezett óriás-műlesikló versenyt. Mindkét napon reggel 10-kor indul az első, délután 1-kor a második futam. December 29-én, csütörtökön a szlalom versenyeket villanyfénynél rendezik, 15, illetve 18:30-as kezdéssel.

Nem ez lesz az első eset, hogy három versenyt rendeznek a síterepen, legutóbb 2016-ban fordult elő. Az is 2016-ban fordult elő utoljára, hogy osztrák hölgy nyert óriás-műlesiklásban. Ennek már itt lenne az ideje. A hazaiak nagyon készülnek, de az esélyek nem mellettük szólnak, a szövetségi kapitány már egy éremmel is elégedett lenne a három nap alatt. 
KOMMENTEK
Gletscher7 | 2022.12.20. 07:32
Jó buli. Fenti hüttében, ( Liechtensteinhaus ) melletted üldögélnek versenyzők.
Barty84 | 2022.12.20. 08:00
Sziasztok!
Hogy működik egy ilyen verseny? Belépőt kell venni? Ha kell akkor előre online érdemes vagy lesz helyszínen is? Vagy csak odamész és síbérletet veszel?
Sosem voltam még de nagyon megnéznék egy ilyet:)
andor_gal | 2022.12.20. 09:02
Szia!
Igen, külön belépőt kell venni. Szerintem megéri online megvenni. Mi a villanyfényesre megyünk. 20 € az állójegy és 43 € az ülő ha jól tudom.
Barty84 | 2022.12.20. 11:41
Köszönöm!
Szőllős Péter | 2022.12.20. 23:04
Szőllős Noa IS a rajtban !
Benji79 | 2022.12.21. 01:02
Sziasztok! A verseny alatt a szánkópálya használható? Vagy minden le van ilyenkor zárva?

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.