Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Shiffrin: 80! Mesterhármas Semmeringen!

2022.12.30. Bata Attila

Három nap, három verseny és három győzelem. Ez Mikaela Shiffrin mérlege az évvégi semmeringi versenyeken. Ezzel együtt a 80. világkupa győzelmét ünnepelhette és nagyon közel került ahhoz, hogy a még előtte álló két klasszist az idei szezonban utolérje vagy megelőzze.
Kép: Mikaela Shiffrin/Facebook
Kép: Mikaela Shiffrin/Facebook
2016 után ismét mesterhármassal zárt Semmeringen. A tegnapi győzelme szlalomban dupla jubileumot hozott. Szlalomban az 50., összetettben pedig már a 80. győzelménél tart. Már csak ketten vannak előtte a listán, de a 82-szeres győztes Lindsey Vonn és a 86-szoros svéd Ingemar Stenmark már nem gyarapítja győzelmei számát.
A tegnapi futam kettős amerikai győzelemmel zárult. Shiffrin második futama és öröme, hogy csapattársával, Paula Moltzannal együtt állhatnak a dobogóra
Shiffrin 2011. március 11-én, alig 16 évesen mutatkozott be a világkupa sorozatban. Első győzelmét 2012 decemberében aratta szlalomban, abban a szezonban szlalomban világkupa győztes lett és a schladmingi világbajnokságon is aranyat nyert, 18 éves kora előtt. Azóta négyszer nyerte meg az összetett világkupát, legutóbb tavaly. Azon kevés sokoldalú klasszisok közé tartozik, akik minden szakágban tudtak világkupa versenyt nyerni, a szlalomtól a lesiklásig. Az eddigi 80 elsőségből 50-et szlalomban, 16-ot óriás-műlesiklásban, ötöt szuper-g-ben, hármat lesiklásban, egyet alpesi összetettben, hármat városi futamokon és kettőt parallel versenyeken ért el. Kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok.

Az idei szezonban a „régi” Shiffrint látjuk a pályákon. Édesapja halála után nem jöttek a megszokott sikerek, a pekingi olimpia pedig kifejezetten kudarcot hozott számára idén februárban. A legerősebb számaiban már a pálya elején kiesett.

Shiffrin március 13-án tölti be a 28. születésnapját. Vonn 30, Stenmark 34 évesen jutott el a győzelmeik végére. Minden esélye megvan arra, hogy hamarosan a lista élére kerüljön. Jövő héten például 4 versenyt is rendeznek, kettőt Zágrábban és kettőt Szlovéniában. Mind a négy versenyen esélyes a győzelemre, de a vetélytársakon kívül az enyhe időjárás is megakadályozhatja a jövő heti győzelmét. Kérdéses, hogy az előre jelzett enyhe időjárásban milyen versenyeket lehet rendezni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.