Két villanyfényes versenyt rendeznek Schladmingban

2023.01.12. 2023.01.24. Bata Attila | frissítve: 2023.01.24.

Sokak kedvence a Planai síterepén megrendezett villanyfényes szlalomverseny, a Night Race. A versenyt idén is megrendezik, azonban egy nappal később az óriás-műlesiklók is villanyfényben versenyezhetnek a törölt németországi futam pótlásaként.
Dupla öröm: két remek hangulatú versenyt rendezhetnek
h i r d e t é s
Január végén a németországi Garmisch-ban rendeztek volna férfi lesikló, illetve óriás-műlesikló versenyeket, azonban az időjárás miatt már most törölték a versenyeket. Az osztrákokat szerdán kérdezték meg, hogy átvállalnák-e az óriás-műlesiklást. Miután a rendezők konzultáltak minden helyi érintettel, a hatóságoktól kezdve a szállodásokon át az önkéntesekkel, így ma igent mondtak a felkérésre.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi éveknek megfelelően a világkupa férfi mezőnye a vasárnapi kitzbüheli verseny után Schladmingba érkezik és kedden, január 24-én megrendezik a hagyományos szlalomot, majd egy nappal később a frissen bevállalt óriás-műlesiklást. Ami újdonság, az osztrák sajtó szerint világpremier, hogy az óriás-műlesikló világkupa versenyt is villanyfényben rendezik, 17:45-ös, illetve 20:45-ös kezdetű futamokkal.

A szervezőknek két hetük maradt az előkészületekre. A legfontosabb, hogy a versenyt ugyanazon a pályán rendezik, de a rajtot feljebb kell vinniük, a felső részt elő kell készíteniük, és a minőségi közvetítéshez szükséges világítást ki kell építeniük.
Fotó: Szántó György
Schladming nagyon ritkán rendezett óriás-műlesikló világkupa futamokat, pontosan ötször (1978, 1981, 1985, 1988 és 2012). Emellett két világbajnokságon (1982 és 2013) versenyezhettek ebben a szakágban, akkor kora délelőtt. Hans Knauss, az egykori versenyző és a síterep „reklámarca” szerint remek pálya várja a versenyzőket.
Fotó: Szántó György
A hagyományos szlalom verseny most rendezik meg 26. alkalommal. Az egyik legnépszerűbb versenyt általában 40-50 ezer néző tekinti meg a helyszínen. A rendezők az új futamnál már 10 ezres nézőszámmal is elégedettek lennének.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (4)
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.