Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két villanyfényes versenyt rendeznek Schladmingban

2023.01.12. 2023.01.24. Bata Attila | frissítve: 2023.01.24.

Sokak kedvence a Planai síterepén megrendezett villanyfényes szlalomverseny, a Night Race. A versenyt idén is megrendezik, azonban egy nappal később az óriás-műlesiklók is villanyfényben versenyezhetnek a törölt németországi futam pótlásaként.
Dupla öröm: két remek hangulatú versenyt rendezhetnek
Dupla öröm: két remek hangulatú versenyt rendezhetnek
Január végén a németországi Garmisch-ban rendeztek volna férfi lesikló, illetve óriás-műlesikló versenyeket, azonban az időjárás miatt már most törölték a versenyeket. Az osztrákokat szerdán kérdezték meg, hogy átvállalnák-e az óriás-műlesiklást. Miután a rendezők konzultáltak minden helyi érintettel, a hatóságoktól kezdve a szállodásokon át az önkéntesekkel, így ma igent mondtak a felkérésre.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi éveknek megfelelően a világkupa férfi mezőnye a vasárnapi kitzbüheli verseny után Schladmingba érkezik és kedden, január 24-én megrendezik a hagyományos szlalomot, majd egy nappal később a frissen bevállalt óriás-műlesiklást. Ami újdonság, az osztrák sajtó szerint világpremier, hogy az óriás-műlesikló világkupa versenyt is villanyfényben rendezik, 17:45-ös, illetve 20:45-ös kezdetű futamokkal.

A szervezőknek két hetük maradt az előkészületekre. A legfontosabb, hogy a versenyt ugyanazon a pályán rendezik, de a rajtot feljebb kell vinniük, a felső részt elő kell készíteniük, és a minőségi közvetítéshez szükséges világítást ki kell építeniük.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Schladming nagyon ritkán rendezett óriás-műlesikló világkupa futamokat, pontosan ötször (1978, 1981, 1985, 1988 és 2012). Emellett két világbajnokságon (1982 és 2013) versenyezhettek ebben a szakágban, akkor kora délelőtt. Hans Knauss, az egykori versenyző és a síterep „reklámarca” szerint remek pálya várja a versenyzőket.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
A hagyományos szlalom verseny most rendezik meg 26. alkalommal. Az egyik legnépszerűbb versenyt általában 40-50 ezer néző tekinti meg a helyszínen. A rendezők az új futamnál már 10 ezres nézőszámmal is elégedettek lennének.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.