Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Sérülése után Lindsey Vonn ismét havon edzett

2013.09.02. | Szerző: Bata Attila
A vártnál is sokkal gyorsabban halad az amerikai síelő felépülése a februári balesete után. Már jó ideje, egyre nagyobb intenzitással végezte a száraz edzéseket, a hétvégén pedig végre eljött az a pillanat, hogy hosszú idő után ismét havon csúszhatott.
Talán sokan emlékeznek rá, amikor Vonn az idei schladmingi világbajnokságon bukott, majd térdsérülést szenvedett. Szinte azonnal Amerikába szállították, a pletykák szerint azóta már hivatalosan bejelentett barátja, a golfozó Tiger Woods, magánrepülőgépét küldte a sérült versenyzőért.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az optimista várakozások is arról szóltak, hogy novemberben már újra síelhet, ehhez képest a szeptember elejei időpont igazi csodának tűnik. A mostani tervek szerint a söldeni idénynyitót még valószínűleg kihagyja, és csak a november végi amerikai futamokon indul el először. Jelen pillanatban nagyon biztató a javulás a februári téli olimpiát tekintve is.

Vonn a nyáron fokozatosan terhelte a műtött térdét. A kerékpáros, súlyzós, tornatermi és egyéb száraz edzések után, valamikor augusztus végén, úgy nyilatkozott, hogy a sérült térde már körülbelül 98%-os állapotban van.

Ezek után a hétvégén elutazott a chilei Portillóba, ahol közel hét hónap után először tért vissza a havas lejtőkre. Az éjszakai repülés és reggeli érkezés után szombaton két kör örömsíeléssel nyitott, majd vasárnap már öt csúszás következett, lapos lejtőn, óvatosan, egy-két gyakorlattal megspékelve. A tervek szerint a későbbiekben már kapuk között is próbálkozik. Érdekesség, hogy a műtétet végző orvos is ott van a pálya mellett, és felügyeli az első síelést.

Lindsey Vonn síbérletet árul
Végül egy friss videó Lindsey-tól, amint síbérletet árul. Vail és környékére (valamint limitáltan az Alpokban is érvényes!) Epic szezonbérlet tulajdonosait hívja fel, akik az idén még nem hosszabbították meg a bérleteiket. Mondani sem kell, ki az, aki ilyenkor nemet tud mondani? A nagy nevetés az első perc végén annak szól, hogy a felhívott úriember visszakérdez, hogy most Lindsey mindenkit felhívsz, akinek lejárt a bérlete? A válasz: nem, csak néhány fontos embert, akik a lista elején vannak. A fiatalember válasza: nyugodtan tartsd meg a számomat : ) )

Szóval, ha valakinek lejárt a Salzburg kártyája, ne siessen újat venni, hátha Anna Fenninger személyesen kéri meg erre…

2013.09.03. 10:28:30 vasssy
Már van videó is a csúszásról.
http://www.youtube.com/watch?v=507B...Tvgn1sk
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 40 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.