Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sífutás: már igazi havon versenyeztek Livigno utcáin

2016.08.30. Bata Attila

Az idén már 36. alkalommal rendezték meg a városi sífutó és biatlon versenyt Livigno belvárosában. Úgy látszik bejött a tavalyi ötlet, amikor az előző szezonból eltárolt hóból nyáron rendezték meg a versenyt. Ismét nagy sikert aratott, hogy egy napra a belvárost beterítették hóval a nyári melegben.
Tavaly márciusban elmaradt a szokásos téli verseny, de a havat elrakták és augusztusban mégis megrendezték a versenyt. Valószínűleg az ötlet annyira bejött, hogy az idén már szándékosan a nyár végére időzítették ezt a turisztikai látványosságnak is beillő programot.

Ahogy a videón is látható egy hatalmas hódepóban tárolták a tavalyi havat. Az összegyűjtött havat jó vastagon leszórták fűrészporral, majd az egészet beterítették hőszigetelő fóliával. Két nappal a verseny előtt leszedegették a hatalmas fóliacsíkokat, lekaparták a fűrészport és a teherautók már vihették is a havat Livigno belvárosába.

A szűk utcákon aztán körülbelül 1 kilométer hosszan szétterítették a havat és megépítették a sífutó pályát. Nem mindennapi látvány lehetett, amikor augusztus végén ratkakok simítják a havat a bevásárló utcák kirakatai előtt.

Péntek estére kitisztult az ég, és 18 fokos melegben megkezdődtek a versenyek. Ezúttal a helyi amatőrök és versenyzők mellett a válogatottak is részt vettek, akik egyrészt élvezték, hogy sortban síelhetnek, másrészt teljesen meg voltak elégedve a hó minőségével.

Aki kíváncsi arra, hogy milyen lehet ez élőben, az számíthat a jövő augusztusi versenyre. Ha ez nem lett volna elég kedvcsinálónak, akkor hadd mondjuk el, hogy a kedvezményes adózású városban a hétvégén 0,76 euróba került a dízel litere.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Loredana csillagcsillagcsillag
3 csillagos, 1 hetes turnusban foglalható hotel 150 méterre Livigno legközelebbi sípályájától/ülőliftjétől és 1,5 km-re a város központjától. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, félpanzióval, vagy teljes ellátással, ingyenesen használható szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.