Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sílift kiszuperált kabinja lett a világcég tárgyalója

2016.08.19. Bata Attila

A ismert szoftvergyártó, az Adobe, érdekes megoldást talált, hogy újabb tárgyalót helyezzen el az irodaépületében. A bázeli irodaházának tetőteraszára egy forgalomból kivont sílift kabinját helyezték el. Ezentúl garantált az alpesi hangulat a megbeszéléseken, amely az épület falai helyett a kabin üvegfalai között zajlanak.
Érkezik a kabin (Kép: luzernerzeitung.ch)
Érkezik a kabin (Kép: luzernerzeitung.ch)
Az Adobe bázeli irodájában 107-en dolgoznak és az alkalmazottak ötlete volt, hogy vásároljanak meg egy kiszuperált sílift kabint tárgyalónak. A szűkös adottságok miatt az épület folyosóin már nem lehetett újabb irodát kialakítani, amelyekből egyre több kell a cég működéséhez. Ekkor jött az ötlet, hogy a tetőtérben még van szabad hely, ahová be lehetne állítani egy kabint.

A svájci tévé riportja
Az üzlet nagyon gyorsan létrejött, áprilisban szinte órák alatt megegyezett a szoftvercég és a lifttársaság. A szállítás megszervezése és az engedélyek beszerzése már tovább tartott. Ezen a héten végre megérkezett a speciális szállítmány, amelyet daruval emeltek a helyére.

Az új tárgyaló, vagyis az egykori nagykabin 1999 és 2013 között a svájci Lungern-Turren síterepén közlekedett. Az 55 fő szállítására alkalmas kabin "igazi" funkcióját a pénzhiány tette tönkre. 2011-ben a szakhatósági vizsgálatok megállapították, hogy a teljes lift felújításra szorul. Akkor még az engedélyt kiadták, de lift közlekedését korlátozták, a korábbi 1800 helyett csak 450 utast szállíthatott óránként.

Akkor a felújítás elmaradt, a nagykabint leszerelték. Három évvel később, idén áprilisában sikerült végre a liftet teljesen felújítani és ismét üzembe helyezni. Mostantól kisebb kapacitású, 41 fős kabinok közlekedek a régi útvonalon.

A régi nagykabin pedig ezen a héten a bázeli iroda tetőteraszára került, ahol a jövő héten már tárgyalóként is használhatják. A szoftver cég szerint néhány ezer frankért jutottak hozzá az új "irodájukhoz".
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.