Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síliftet rongáltak meg a heves esőzések Tirolban

2014.08.05. Bata Attila

Az idei csapadékos nyár sajnos újabb síterepre sújtott le. Ezúttal Ausztriában, a Kitzbühelhez közeli Kirchberg síterep egyik kabinos liftjének alsó állomásába tört be a sár- és kőlavina és végzett jelentős pusztítást az épületben és körülötte.
Vasárnap késő délután heves esőzéssel kezdődött meg a baj a Kirchberg és Arschau közötti völgyben. A sok csapadéktól a hegyi patakok megáradtak, kiléptek a medrükből és köveket, sziklákat, valamint fatörzseket is sodortak le a hegyről. Több földcsuszamlás is történt a környéken, többek között egy két méter vastag és 300 méter széles rész is megcsúszott a hegyoldalban.

Sajnos a síliftek ezúttal sem maradtak ki a rosszból. Ahogy a képeken is látható, a kirchbergi KI-WEST nyolcszemélyes kabinos lift (az összekötő lift SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental felé) völgyállomását és benne a kabinokat is megrongálta a sár- és kőlavina. A mentésben körülbelül 50 helyi önkéntes tűzoltó működött közre.

Képek és szöveg a helyi tűzoltóság honlapjáról.

KOMMENTEK

Szállástippek
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.