Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síterep perelte be a liftnek ütköző snowboardost

2014.02.04. Bata Attila

Általában a síelők és snowboardosok szokták beperelni a síterepeket, ha sérelem éri őket. Ezúttal fordult kocka. A svájci Zermatt síterepe úgy döntött, hogy bepereli azt a hódeszkást, aki az egyik lift kabinjának ütközött és miatta negyven percig szünetelt a szolgáltatás, vagyis nem járt a lift.
Tavaly februárjában egy tapasztalt snowboardos érkezett a síterep egyik liftjének völgyállomásához. A kabinos lift nyomvonalát és az enyhe domboldalt egy vékony háló választotta el. A snowboardos megpróbálta kioldani a kötését, de közben átcsúszott a lift felé és beakadt a vékony hálóba. Amikor megpróbálta kibogozni magát a hálóból, valahogy a lift útvonalába került, és a fentről érkező kabin nagy erővel hátba vágta.

A liftet egyből leállították, megvárták, amíg megérkezik a szakképzett orvosi segítség. A snowboardost később hátsérüléssel szállították a közeli kórházba. A kórházban aztán kiderült, hogy szerencsére a sérülése nem annyira komoly. A komoly sokk azonban csak később jött – írják a svájci lapok.

A védőhálót kicserélték a baleset után (Kép: www.blick.ch)
A védőhálót kicserélték a baleset után (Kép: www.blick.ch)
A síterep beperelte a hódeszkást, mivel miatta nem tudtak folyamatosan szolgáltatni. Összesen 27 708,40 frank (kb. 7,1 millió forint) kártérítést követelnek a hódeszkástól. Ebben az összegben már benne van az a 201 italkupon is, amelyeket az elégedetlen utasok kártérítésére osztogattak.

Később, ahogy a képen is látható, a tönkrement védőhálót kicserélték, megmagasították és megerősítették. A síterep azt mondta, hogy ez csak a szokásos felújítási munka, és az extra intézkedéseknek semmi köze a balesethez. A síterep azt is kijelentette, hogy rengeteg feljelentést kapnak a síelőktől a szolgáltatások miatt, ők azért viszik bíróság elé, hogy tisztázódjon kinek a felelősségéből történt a mostani baleset.

A snowboardos teljesen kiakadt a síterep hozzáállásán, megfogadta, hogy ide soha többé nem megy vissza.

KOMMENTEK
csabor | 2014.02.04. 08:49
Érdekes eset. Az ügyvédek sok mindent ki tudnak majd hozni belőle. Én a deszkásnak adnék igazat. Már állt, tehát nem rosszul megválasztott sebesség volt az ok. A védőháló nem fogta meg, pedig azt a részt el kell különíteni.
Bata Attila | 2014.02.04. 09:06
@csabor
Te olyan vajszívű vagy, mint egy élvezeti síelő! :)

komolyra fordítva: "bekerült oda", ahová nem lett volna szabad. Most majd eldöntik kinek a hibájából.

A síterep reakcióját túlzásnak és elrettentőnek érzem, nem szándékos szabotázsról volt szó.
cannibale | 2014.02.04. 10:32
Meglep ez a fajta hozzá állás a terep részéről.Az meg még jobban meglepne ha a boardosnak,vagy síelőnek szerintem ez esetben mindegy emiatt fizetni kéne.Remélem lesz majd cikk a folytatásról!
R_András | 2014.02.04. 11:08
Szerintem a deszkás pereljen vissza, az a nyüszüge háló nem elégséges. Oda egy merev kerítés vagy korlát kellene, hogy egy kezdő síelő véletlenül se csússzon a lift elé. A síterep kezelő nem gondoskodott eléggé a védelemről.
zééé | 2014.02.04. 11:31
Lehet, biztosra megy a cég, talán van kamerás felvételük. Ok nélkül nem perelnének. Ebből következően a boardos tutira hibás a balesetben. Én nem tudom, ki hogy van vele, de engem még mindig megfogtak ezek a vékony hálók. Azon átkerülni szinte csak tempóval lehet. De ha már átkerült, miért állt háttal a felvonónak??? Mellesleg egy tapasztalt boardos hogyan tud kötés oldása után ilyen slamasztikába kerülni?
franci252 | 2014.02.04. 11:58
Ez egy egy éves story... hogy áll a per? A síterepen csak ez az egy felvonó volt mi...?! Más felvonók indokolatlan álldogálásáért kit perelnek?
No (egyéb) komment!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.