Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiosztották a díjakat a szezon legjobb síterepeinek

2012.05.14. sielok.hu

A Skiareatest csapata 1995 óta járja Európa sípályáit, hogy aztán minden évben kihirdessék az év legjobb síterepeit, számos kategóriában. A Skiareatest díj mára a szakma igazi mérőeszköze lett. Mindez a teszteket végző tapasztalt csoportnak köszönhető, akik folyamatosan kutatják a legjobb helyeket.
A bolzanoi ProWinter kiállításon kellemes hangulatú gála keretei között osztották ki az idei szezon nemzetközi Skiareatest díjait. Az esemény 500 meghívottja között több ismert arcot is találhattunk: jelen volt például Michaela Kirchgasser világkupagyőztes, Leonhard Stoc, olimpiai bajnok, Werner Margreiter, a Tiroli Síszövetség elnöke, valamint a legendás síedző, Charly Kahr is, aki életműdíjat vehetett át a zsűritől. A síterepek értékelésénél a következő szempontokat vizsgálják: általános tájékoztatás, liftek és a kiszolgáló személyzetük segítőkészsége, hóágyúrendszerek, biztonság, hütték és éttermek, szórakozási lehetőségek, a pénztár személyzete, gyerekeknek szóló ajánlatok, marketing, események, éjszakai síelés, síkölcsönzés és üzletek.
Jól látható tehát, hogy a zsűri tényleg mindent igyekszik figyelembe venni, a verseny pedig igen szoros. Egy szezonban kb. 35 terepet tudnak a szakértők végigjárni, a díjazottak tehát természetesen nem egész Európa összes síterepe közül kerülnek ki. Még így is igen jelentős presztízs kérdés, hogy melyik síterep kap díjazást, hiszen a Skiareatest igen magas nívójú, széles körben elismert megmérettetés, és nem utolsó sorban, némi ingyen reklámot is jelent a kitüntetett síterepeknek!

Idén a fődíjat a vorarlbergi Silvretta Montafon síterep vitte el, ők több kategóriában is eredményesen szerepeltek: díjat kaptak a marketing tevékenységért, az egyedi ötletekért, a legjobb sípályákért, a hóágyúzásért, a legjobb hegyi éttermekért valamint a legjobb menedzsmentért is. A Skiareatest gáláján összesen 33 kategóriában hirdettek győztest, íme néhány díjazott:
  • Az év új felfedezettje a Salzburg tartománybeli Hochkönig régió lett.

  • A legjobb hógyártásért járó elismerést több síterep is átvehette: Ausztriában Hochkönig, Flachau, Montafon, Riesneralm, Mayrhofen, és Hintertux, Svájcban Adelboden, , Olaszországban pedig a dél-tiroli Klausberg.

  • A legjobb családi síterep címet a svájci Wallis kantonbeli Grächen valamint az olaszországi Klausberg nyerte el.

  • A legnépszerűbb aprés-ski bár a tiroli Gerlosban található "Luigi´s Turbo Bar" és a hinterglemmi "Walleggalm" lett.

  • A szezon legjobb eseménye voltak a svájci Adelboden-ben rendezett Világkupa, valamint a schladmingi Night Race.

  • A legjobb gyerekprogramért a neukircheni síiskola kapta a díjat.

  • A Skiareatest szerint a legjobb vendéginformáló rendszer Flachauban és a Montafon régióban működik.

  • A legbarátságosabb személyzettel a a Hochkönig régióban működő lifttársaságok büszkélkedhetnek.

  • A "Fun & Action" díjat a Zillertal 3000-en található Penken Funpark érdemelte ki.

  • A biztonságért járó kitüntetést az olasz Klausberg pályán tevékenykedő Carabinieri pályamentőszolgálát kapta meg
Az összes díjazottat felsoroló lista megtalálható ezen az oldalon! Érdemes évről-évre nyomon követni a Skiareatest csapatának bizonyára sokunk számára csábító, "álom-munkáját", ugyanis minden évben más és más terepeket járnak be, újabb nyerteseket hirdetve, és sok titkos tippeket adhatnak a havas lejtők szerelmeseinek.

További infó: www.skiareatest.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.