Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kiosztották a díjakat a szezon legjobb síterepeinek

2012.05.14. | Szerző: sielok.hu
Kiosztották a díjakat a szezon legjobb síterepeinek A Skiareatest csapata 1995 óta járja Európa sípályáit, hogy aztán minden évben kihirdessék az év legjobb síterepeit, számos kategóriában. A Skiareatest díj mára a szakma igazi mérőeszköze lett. Mindez a teszteket végző tapasztalt csoportnak köszönhető, akik folyamatosan kutatják a legjobb helyeket.
h i r d e t é s
A bolzanoi ProWinter kiállításon kellemes hangulatú gála keretei között osztották ki az idei szezon nemzetközi Skiareatest díjait. Az esemény 500 meghívottja között több ismert arcot is találhattunk: jelen volt például Michaela Kirchgasser világkupagyőztes, Leonhard Stoc, olimpiai bajnok, Werner Margreiter, a Tiroli Síszövetség elnöke, valamint a legendás síedző, Charly Kahr is, aki életműdíjat vehetett át a zsűritől. A síterepek értékelésénél a következő szempontokat vizsgálják: általános tájékoztatás, liftek és a kiszolgáló személyzetük segítőkészsége, hóágyúrendszerek, biztonság, hütték és éttermek, szórakozási lehetőségek, a pénztár személyzete, gyerekeknek szóló ajánlatok, marketing, események, éjszakai síelés, síkölcsönzés és üzletek.
Jól látható tehát, hogy a zsűri tényleg mindent igyekszik figyelembe venni, a verseny pedig igen szoros. Egy szezonban kb. 35 terepet tudnak a szakértők végigjárni, a díjazottak tehát természetesen nem egész Európa összes síterepe közül kerülnek ki. Még így is igen jelentős presztízs kérdés, hogy melyik síterep kap díjazást, hiszen a Skiareatest igen magas nívójú, széles körben elismert megmérettetés, és nem utolsó sorban, némi ingyen reklámot is jelent a kitüntetett síterepeknek!

Idén a fődíjat a vorarlbergi Silvretta Montafon síterep vitte el, ők több kategóriában is eredményesen szerepeltek: díjat kaptak a marketing tevékenységért, az egyedi ötletekért, a legjobb sípályákért, a hóágyúzásért, a legjobb hegyi éttermekért valamint a legjobb menedzsmentért is. A Skiareatest gáláján összesen 33 kategóriában hirdettek győztest, íme néhány díjazott:
  • Az év új felfedezettje a Salzburg tartománybeli Hochkönig régió lett.

  • A legjobb hógyártásért járó elismerést több síterep is átvehette: Ausztriában Hochkönig, Flachau, Montafon, Riesneralm, Mayrhofen, és Hintertux, Svájcban Adelboden, , Olaszországban pedig a dél-tiroli Klausberg.

  • A legjobb családi síterep címet a svájci Wallis kantonbeli Grächen valamint az olaszországi Klausberg nyerte el.

  • A legnépszerűbb aprés-ski bár a tiroli Gerlosban található "Luigi´s Turbo Bar" és a hinterglemmi "Walleggalm" lett.

  • A szezon legjobb eseménye voltak a svájci Adelboden-ben rendezett Világkupa, valamint a schladmingi Night Race.

  • A legjobb gyerekprogramért a neukircheni síiskola kapta a díjat.

  • A Skiareatest szerint a legjobb vendéginformáló rendszer Flachauban és a Montafon régióban működik.

  • A legbarátságosabb személyzettel a a Hochkönig régióban működő lifttársaságok büszkélkedhetnek.

  • A "Fun & Action" díjat a Zillertal 3000-en található Penken Funpark érdemelte ki.

  • A biztonságért járó kitüntetést az olasz Klausberg pályán tevékenykedő Carabinieri pályamentőszolgálát kapta meg
Az összes díjazottat felsoroló lista megtalálható ezen az oldalon! Érdemes évről-évre nyomon követni a Skiareatest csapatának bizonyára sokunk számára csábító, "álom-munkáját", ugyanis minden évben más és más terepeket járnak be, újabb nyerteseket hirdetve, és sok titkos tippeket adhatnak a havas lejtők szerelmeseinek.

További infó: www.skiareatest.com
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »