Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sljeme: egész szezonban ingyenes a síelés Zágráb mellett

2024.01.24. Bata Attila

Horvátország fővárosa, Zágráb melletti hegyen múlt héten kezdődött meg a síszezon. Az első napokban ingyenesen lehetett síelni, később az illetékesek bejelentették, hogy ez már egész szezonban így marad.
Két évvel ezelőtti hóviszonyok
Két évvel ezelőtti hóviszonyok
Január 20-án, szombaton kezdte meg a szezon a Zágráb melletti Sljeme síterepe. Hétvégén ingyenes síeléssel és felvonózással várták a helyieket, akik éltek is az alkalommal. Hírek szerint szombaton közel 10 ezren utaztak a tízszemélyes kabinossal, amely a hegyre visz fel. Összehasonlításként, a szokásos szombati forgalom ennek az ötöde. A síelést este is lehetett folytatni, kivilágított pályák mellett.

Később az ingyenes síelést kiterjesztették hétfőre is, majd érkezett a bejelentés, hogy keddtől szezonzárásig marad az ingyenes síelési lehetőség.
Tegnapi felvétel
A síterepen öt pálya található, ebből kettő (a Zöld és Fehér nevű) síelhető az egész szezonban. Tavaly júliusban a vihar megrongálta a háromszemélyes ülőliftet, amely idén nem üzemel, így azok a pályák sem, amelyeket korábban kiszolgált.

Ha valaki Zágrábban jár, akkor reggel 9 és délután 4 között csúszhat az ezer méter fölé emelkedő hegyen. Autó nem szükséges a sípályák megközelítéséhez. Sőt, az üzemeltetők külön kérik, hogy mindenki lehetőleg tömegközlekedéssel érkezzen.

Sljemét korábban többször is láthattuk a legjobb síelők világkupa versenyei között. Rendszerint itt rendezték januárban az év első szlalomversenyeit. Az utóbbi években egyre több gond volt a hóval, vagyis annak hiányával, így elköszöntünk ettől a versenyhelyszíntől. Természetes hó hiányában mostanra sikerült elegendő havat készíteni a hóágyúkkal, ez a késői nyitás elsődleges oka.
Kép: Sljeme.hr
Kép: Sljeme.hr
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.