Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas víztározókat adtak át Söldenben és Schmittenhöhén

2010.09.16. Bata Attila

Hatalmas víztározókat adtak át Söldenben és Schmittenhöhén Sokan nem is sejtik, de a legjobb síterepek egyik legfontosabb létesítményei a hatalmas víztározók, ahonnan a teljes hóágyú arzenált lehet táplálni egész télen. Az utóbbi években egyre megnőtt a tározók méretének jelentősége, nem csoda, hogy ebben az irányban is fejleszt a két ismert osztrák terep.
A Zell am See melletti Scmittenhöhe síterepén hétfőn adták át az idei év egyik legfontosabb újdonságát, a Plettsaukopf oldalában található új víztározót. A 174.000 köbméteres, 10 méter mély mesterséges tó majdnem 14 millió euróba került. Az új tározó segítségével az egész síterep öt nap alatt teljesen behóágyúzható, ehhez eddig kétszer ennyi időre volt szükség. Érdekesség, hogy folyamatos töltés mellett is három hétig tart, amíg teljesen feltöltik az új tározót.

Ausztria másik végében is átadtak egy tározót. Söldenben épült Tirol legnagyobb és legmagasabban található tározója. Az itteni tározó 17 méter mély, és összesen 405.000 köbméter víz fér el benne. A 2900 méter magasságban található tározó feltöltése is ezen a héten kezdődött meg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.