Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Meleg miatt veszélyben a söldeni verseny megrendezése

2009.10.07. | Szerző: Bata Attila
Meleg miatt veszélyben a söldeni verseny megrendezése Már csak három hét van az idei első alpesi sí Világkupa tervezett rajtjáig, azonban az időjárás nem igazán partner ebben. Sölden környéke mostanában csodálatos napsütésben úszik, szokatlanul enyhe az idő, a télnek még nyoma sincs. A helyzet nem a legjobb, de még nincs minden veszve.
h i r d e t é s
Jelenleg 25-26 fokot mutat a hőmérő a völgyben, amely egyáltalán nem megnyugtató az október 24-re és 25-re tervezett futamok előtt. Az évszakhoz képest szokatlan meleg lassan már a versenyek megrendezését is veszélyezteti. Már csak három hét van hátra, az időjárás túlságosan enyhe, jelenleg a rendezők sem tudnak mit tenni, csak abban bíznak, hogy hamarosan véget ér a szokatlan meleg.

A rendezők egyelőre hallani sem akarnak arról, hogy a futamot lemondják, elhalasszák, vagy máshol rendezzék meg. A verseny hatalmas idegenforgalmi rendezvényt jelent Söldennek és környékének. Az előző években is körülbelül 20-25.000 néző látogatott ide a versenyek kedvéért, nem kis bevételhez juttatva a turizmusból élő helyi vállalkozókat.

A rendezők abban bíznak, hogy hamarosan megérkezik a lehűlés. A hóágyúkat már előkészítették, bármelyik pillanatban bevethetőek, ha megérkezik a hideg. Számításuk szerint amint beköszönt a hidegebb időjárás, és esetleg még egy kis havat is hoz, akkor a hóágyúk segítségével legjobb esetben 5-6 nap alatt el tudják készíteni a versenypályát.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »