Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már nagyon hiányzik a hó az osztrák gleccsereken

2009.10.06. Bata Attila

Már nagyon hiányzik a hó az osztrák gleccsereken Az idén szokatlanul meleg tombolt az Alpok tetején, a meteorológusok a hírhedt 2003-as kánikula után a második legmelegebb nyár hőmérsékleti értékeit mérték a hegyekben. Ugyan már ősz van, de sajnos az időjárás továbbra is túl enyhe ahhoz, hogy komolyabb havazást szállítson az Alpok gleccsereire.
A kapruni gleccserhez közel található Sonnblick (3106 méter magasban) automatikus meteorológiai mérőállomás adatai szerint egy év alatt az összes lehullott hó elolvadt, sőt az enyhe idő már a tartalékot is kikezdte. Tavaly október eleje óta 705 centiméter hó hullott összesen, amely nem olyan rossz adat, azonban idén október elejéig 716 centiméter el is olvadt. Főleg a május és szeptember közötti időszak volt túl enyhe, átlagosan minden második éjszaka nulla fok felett volt a hőmérséklet.

Az osztrák gleccserekre már nagyon ráférne egy kiadós havazás. Dachstein gleccserén október 12-én indultak volna az osztrák TV legújabb műsorának a felvételei, amelyben helyi hírességek költöztek volna fel a gleccser sítáborába, de a rossz hóviszonyok miatt az egész rendezvényt október végére halasztották. A síterep képviselője szerint legalább 20 cm friss hó kellene, hogy a tizenhat helyi híresség megkezdhesse a kamerák előtti csúszkálását.

A síterepet, a tervek szerint csak október 31-én nyitják meg újra a nagyközönség előtt, addig a helyi síiskolások gyakorolnak a jeges pályákon.

Nem sokkal jobb a helyzet a közeli Kaprun gleccserén sem. Itt is kevés a hó, nagyon kemények a pályák az itt tréningező versenyzők bánatára. A helyi meteorológiai intézet szerint október közepéig szinte kizárt, hogy komolyabb havazás érkezzen a gleccserekre. Ezen a héten egy pár napra ismét 2000 méter alá süllyed a fagyhatár, de a hét második felétől ismét melegszik az idő Ausztriában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.