Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sorra nyitnak a határhoz közeli osztrák síterepek

2021.12.07. Bata Attila

Amíg nem lehet szállást foglalni turisztikai célból, addig maradhat az egynapos kirándulás egy határhoz közeli osztrák síterepre. A síeléshez Ausztriában most a 2G-szabályoknak megfelelő igazolás (oltottak és betegségből felépültek) kell és kötelező a maszk viselete a zárt felvonókon.
Mönichkirchen: nyitás december 8-án!
Mönichkirchen: nyitás december 8-án!
Alsó-Ausztria a hétvégén már megnyitotta sípályáit. Elsőként december 3-án pénteken Jauerling várta a síelőket egy esti síeléssel.

Szintén üzemelt a hétvégén Semmering, vagy, ahogy a magyarok körében ismertebb Hirschenkogel. A legtöbb közeli osztrák síterephez hasonlóan hétfőn és kedden itt is zárva tartanak, hogy aztán az osztrák munkaszüneti napon, december 8-án ismét kinyissanak. Itt két pályával (Familienabfahrt és a FIS Weltcup Panoramapiste) nyitottak, a víztározók tele vannak, új szivattyúkat vettek az idén és a 75 hóágyúval karácsonyra az összes pályát meg tudják nyitni.

Teljesen hasonló a helyzet Hochkaron. Ott is nyitva voltak hétvégén, most zárva, aztán december 8-án ők is kinyitnak. Utána azonban már folyamatosan üzemelnek a szezonban, természetesen, ha az időjárás is úgy akarja.
Az ismertebb síterepek közül Mönichkirchen is szerdán nyitja a szezont, valamint már a stájer oldalon található Stuhleck is, a "másik Semmering". Itt három lifttel (Stuhleckbahn, Weißenelf és Steinbachalm) indítják a szezont. A tervek szerint az első napon a Talabfahrt pálya már a középállomásig síelhető lesz.

A magyar határhoz (Szombathelyhez) közeli Joglland régió kisebb síterepei közül Mönichwald is december 8-án nyit, hétvégén már az összes lift üzemelhet. Szombattól a szomszédos Strallegg is beindítja a lifteket. Ugyanitt St. Jakob im Walde már hétfőn megkezdte a szezont, a gyermekek örömére.
Annaberg hóhelyzet: nyitás december 10-én
Annaberg hóhelyzet: nyitás december 10-én
Aki nem tud átugrani a hétközi osztrák munkaszüneti napra tervezett nyitásokra, azoknak a hétvégre is maradnak az előbb említett terepek, valamint péntektől újabb lehetőségek nyílnak meg, mint pl. Annaberg vagy Mariazell. Az utóbbi síterephez közeli Mitterbach a december 13-i hétfőre tervezi a nyitást valószínűleg abban a reményben, hogy addigra már lehet szállást is foglalni.

A múlt hét egyik jó híre volt, hogy mégsem zárják be Lackenhof síterepét. A pénteki bejelentés után elkezdték a pályák előkészítését, itt december 11-én szombaton nyitnak.

A síterepeken a már említett 2G-igazolást kérik, amelyet egyszer, a síelés megkezdése előtt, a síbérlethez kell rendelni és így enged át mindig a beléptető kapu a lifteknél. A síbérlet és az igazolás párosítását online is el lehet végezni az interneten vásárolt bérleteknél. Amennyiben ez nem sikerül, akkor ezt a kasszáknál vagy automatáknál elvégzik. Legyen az igazolás előkészítve a vásárlásnál, hogy flottul menjen a folyamat és legyünk türelmesek. Néhány síterepen a reggeli órákban hosszabb sorok is kialakulhatnak a kasszánál, ahogy erre volt példa az elmúlt napokban.
KOMMENTEK
Germknödel | 2021.12.07. 09:21
Lockdown ide v oda, dec 13-tól azért ez változni fog (remélhetőleg)...
Most jelenleg mi a helyzet? 2 kínai + 1 Pfizerrel, van grün pass app is...ami 2 zöldet mutat.
Most akkor - elvben - a határon átengednek, de a síbérlet vásárlásnál , vagy bármilyen étterembe/Hüttébe belépésnél már nem biztos, hogy beengednek? Vagy félreértelmezek valamit és simán bemehetek a 2 db zöld jelzéssel?
nyugiba | 2021.12.07. 11:11
Próbálj online jegyet venni. Ott kiderülhet!
Quarius | 2021.12.07. 11:38
2 darab zölddel, szerintem csinálhatsz mindent. Én három Pfizerrel is két zöldet látok, most vasárnap vettem az obertauerni kasszánál jegyet és semmi mást nem kértek a Grünerpasson kívül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.