Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sorra nyitnak a határhoz közeli osztrák síterepek

2021.12.07. Bata Attila

Amíg nem lehet szállást foglalni turisztikai célból, addig maradhat az egynapos kirándulás egy határhoz közeli osztrák síterepre. A síeléshez Ausztriában most a 2G-szabályoknak megfelelő igazolás (oltottak és betegségből felépültek) kell és kötelező a maszk viselete a zárt felvonókon.
Mönichkirchen: nyitás december 8-án!
Alsó-Ausztria a hétvégén már megnyitotta sípályáit. Elsőként december 3-án pénteken Jauerling várta a síelőket egy esti síeléssel.

Szintén üzemelt a hétvégén Semmering, vagy, ahogy a magyarok körében ismertebb Hirschenkogel. A legtöbb közeli osztrák síterephez hasonlóan hétfőn és kedden itt is zárva tartanak, hogy aztán az osztrák munkaszüneti napon, december 8-án ismét kinyissanak. Itt két pályával (Familienabfahrt és a FIS Weltcup Panoramapiste) nyitottak, a víztározók tele vannak, új szivattyúkat vettek az idén és a 75 hóágyúval karácsonyra az összes pályát meg tudják nyitni.

Teljesen hasonló a helyzet Hochkaron. Ott is nyitva voltak hétvégén, most zárva, aztán december 8-án ők is kinyitnak. Utána azonban már folyamatosan üzemelnek a szezonban, természetesen, ha az időjárás is úgy akarja.
Az ismertebb síterepek közül Mönichkirchen is szerdán nyitja a szezont, valamint már a stájer oldalon található Stuhleck is, a "másik Semmering". Itt három lifttel (Stuhleckbahn, Weißenelf és Steinbachalm) indítják a szezont. A tervek szerint az első napon a Talabfahrt pálya már a középállomásig síelhető lesz.

A magyar határhoz (Szombathelyhez) közeli Joglland régió kisebb síterepei közül Mönichwald is december 8-án nyit, hétvégén már az összes lift üzemelhet. Szombattól a szomszédos Strallegg is beindítja a lifteket. Ugyanitt St. Jakob im Walde már hétfőn megkezdte a szezont, a gyermekek örömére.
Annaberg hóhelyzet: nyitás december 10-én
Aki nem tud átugrani a hétközi osztrák munkaszüneti napra tervezett nyitásokra, azoknak a hétvégre is maradnak az előbb említett terepek, valamint péntektől újabb lehetőségek nyílnak meg, mint pl. Annaberg vagy Mariazell. Az utóbbi síterephez közeli Mitterbach a december 13-i hétfőre tervezi a nyitást valószínűleg abban a reményben, hogy addigra már lehet szállást is foglalni.

A múlt hét egyik jó híre volt, hogy mégsem zárják be Lackenhof síterepét. A pénteki bejelentés után elkezdték a pályák előkészítését, itt december 11-én szombaton nyitnak.

A síterepeken a már említett 2G-igazolást kérik, amelyet egyszer, a síelés megkezdése előtt, a síbérlethez kell rendelni és így enged át mindig a beléptető kapu a lifteknél. A síbérlet és az igazolás párosítását online is el lehet végezni az interneten vásárolt bérleteknél. Amennyiben ez nem sikerül, akkor ezt a kasszáknál vagy automatáknál elvégzik. Legyen az igazolás előkészítve a vásárlásnál, hogy flottul menjen a folyamat és legyünk türelmesek. Néhány síterepen a reggeli órákban hosszabb sorok is kialakulhatnak a kasszánál, ahogy erre volt példa az elmúlt napokban.
KOMMENTEK
Germknödel | 2021.12.07. 09:21
Lockdown ide v oda, dec 13-tól azért ez változni fog (remélhetőleg)...
Most jelenleg mi a helyzet? 2 kínai + 1 Pfizerrel, van grün pass app is...ami 2 zöldet mutat.
Most akkor - elvben - a határon átengednek, de a síbérlet vásárlásnál , vagy bármilyen étterembe/Hüttébe belépésnél már nem biztos, hogy beengednek? Vagy félreértelmezek valamit és simán bemehetek a 2 db zöld jelzéssel?
nyugiba | 2021.12.07. 11:11
Próbálj online jegyet venni. Ott kiderülhet!
Quarius | 2021.12.07. 11:38
2 darab zölddel, szerintem csinálhatsz mindent. Én három Pfizerrel is két zöldet látok, most vasárnap vettem az obertauerni kasszánál jegyet és semmi mást nem kértek a Grünerpasson kívül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sonnenhof Hechtl
A 12 szobás Sonnenhof Hechtl 200 m-re található a völgyből induló 4-üléses Sonnenbahn ülőlifttől, a parkoló túloldalán. A szálló neve a déli, napos fekvéséből és kényelmes napozóteraszából ered. Ingyenes wifi, szauna és infrakabin!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dreimäderlhaus-Wiednerhof
A Dreimäderlhaus-Wiednerhof családi gazdaság a Tauchen / Mönichkirchen régióban egy kisebb hegyen fekszik, így télen és nyáron egyaránt nyugalmat áraszt természetközelségével. A hegyi házikótól kb. 5 perces autóútra találjuk a Mönichkirchen síterepet (kb. 5 km), ahol síoktatást és felszerelés bérlést is találunk.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpengasthof Enzian csillagcsillagcsillag
A "családi oázis" becenevű fogadó a Mönichkirchen - Mariensee sípályarendszer centrumában található. A szobákból a környező hegyekre és a sípályákra nyílik szép kilátás. Ingyenes Wi-Fi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.