Menü ≡

St. Corona: talán van esély a megmaradásra

2012.11.06. | Szerző: Bata Attila
St. Corona: talán van esély a megmaradásra A magyar határhoz közeli osztrák síterepről körülbelül egy hónappal ezelőtt mondták ki a halálos ítéletet, vagyis az idei lesz az utolsó szezon, aztán épül itt nyári kalandpark és egyéb gazdaságosnak tűnő fejlesztés, aminek semmi köze sem lesz a síeléshez. A helyiek természetesen harcolnak síterepük megmaradásáért.
h i r d e t é s
Ahogy beszámoltunk róla, Alsó-Ausztria tartomány többé nem kívánja finanszírozni a veszteséges síterepe üzemeltetését, így az idei szezon végén a terepet bezárják, liftjeit pedig közeli síterepekre szállítanák át. A helyiek rögtön tiltakoztak, aláírásokat gyűjtöttek, amiről mi is beszámoltunk. Mostanáig összegyűlt körülbelül tízezer aláírás, még az is lehet, hogy olvasóink is beküldtek néhányat a síterep megmentéséért.

A település alpolgármestere ennél is továbbment és egy 11 millió eurós beruházással szeretné megmenteni a síterepet. A tartomány illetékesei udvariasan csak annyit mondtak erről, hogy várják a részleteket, szeretnék látni a turisztikai koncepciót és a pénzügyi megvalósíthatóság feltételeit.

A terv leglényegesebb eleméről már lehet tudni. A síterep egyik legismertebb liftjét, az egyszemélyes ülőliftet leszerelnék és helyette egy modern, négyszemélyes közlekedne a csúcsra. A terv szerint az új lift a mostani egyszemélyes középső állomásánál található Gasthof Orthof panzió mellől indulna (1122 méter). Itt egy nagyobb méretű parkolót is kialakítanának az autósoknak. Az új lift már teljesen felmenne a hegytetőre (1422 méter).

A liften kívül még az utat is meg kellene építeni a panzió melletti parkolóig. A helyiek ebben kérik a tartomány segítségét, hogy vállalják át az útépítés költségeit.

2012.11.08. 18:01:13 sazsolti
Talán ennek a síterepnek is ugyanaz a problémája, mint a legtöbb magyarnak: túl alacsony a hegy, telente bizonytalan a hómennyiség, éppen ezért a fejlesztések elmaradtak, emiatt a sielők is és e kettő egymást erősítő folyamattá vált. Ide is egy tőkeerős befektető kellene, aki fejlesztene és kihúzná azt az egy-két évet, ami kell az ismételt felfuttatáshoz.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »