Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helikopterrel mentették a vendégeket a hó fogságából

2018.11.01. Bata Attila

Az elmúlt napok nagyon csapadékos időjárásának egyik legjobban sújtott síterepe az olaszországi Stelvio-gleccser. A gleccserre érkező három országutat folyamatosan kellett lezárni az elmúlt napokban, így a síterep szállodáiban rekedt 193 vendég nem tudott hazautazni a hóval vastagon betakart utakon.
Ahogy már korábban jeleztük, a helyi katasztrófavédelem összeült, hogyan tudna segíteni a Stelvio-gleccseren a hó fogságában rekedt vendégek kimentésében. Péntek óta közel két méter hó zúdult a síterepre.

Helikopteres mentés
Szerencsére tegnapra kedvezőbbre fordult az időjárás, így helikopterekkel sikerült a 2700 méteres magasságban található szállodák vendégeit és személyzetét lehozni a hágóról.

A vendégek az autóikat fennhagyták a hegyen, amelyet a rendőrség őriz, amíg nem sikerült teljesen megtisztítaniuk a hágóra vezető utat. A rendőrökkel együtt kb. 30 alkalmazott maradt még a hegyen, akik télre lezárják a szállodákat, a síterep berendezéseit mielőtt teljesen beáll a tél a szokásos többméteres havával.

Megkezdték az utak tisztítását
A mostani hétvégére tervezett programokat már nem lehet megtartani Stelvion, ezeket a szomszédos Bormion rendezik meg, ahol szintén szépen havazott az elmúlt napokban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.