Menü ≡

Stubai: lavina zúdult a síterep parkolójára

2019.02.17. | Szerző: Bata Attila
Szerencsés kimenetelű baleset történt péntek délután az ausztriai Stubai síterepén. Egy lezárt hegyoldalban lavina indult meg, amely rázúdult a hegy aljában található parkolóra, ahol 14 autót rongált meg.
h i r d e t é s
Valószínűleg kevesen gondolnak ara, hogy azzal fejezik be a síelést, hogy a parkolóban hagyott kocsijukat betemeti a lavina.

Pénteken 14:55-kor a parkoló feletti lezárt pályán lavina indult meg, amely lezúdult a parkolóra. A hírek szerint 14 autót rongált meg a hógörgeteg, nyolcat annyira, hogy közlekedni sem lehetett velük, ezeket az autókat szervizbe kellett vontatni.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Komoly személyi sérülés nem történt. Egy 44 éves francia hölgyet az egyik autó alá sodort a lavina, de a közelében tartózkodók a segítségére siettek.

A lezárt területen egy raktrak is dolgozott. A lavina a ratrakot is elérte, részben betemette, a ratrakos szerencsésen megúszta a hóomlást.
A helyi rendőrség szerint várható volt a lavina a környéken, ezért elővigyázatosságból az Eisgrat lift melletti parkolót részben le is zárták a forgalom elől. Azonban a vártnál jóval nagyobb kiterjedésű lavina érkezett a parkolóhoz...

2019.02.17. 20:45:14 minerel
tényleg ilyenkor milyen felelőségbiztosítás játszik? Casco ha van? Sípálya?
2019.02.17. 21:12:24 szabics
Mi pont ott voltunk aznap és láttuk is, hogy mit művelt a lavina. 50 méterre a baleset helyszínétől parkoltunk le az autónkkal és nekünk is pont ez futott át az agyunkon, hogy ez ilyenkor kinek a felelőssége, hiszen a sípálya alkalmazottai terelik az autókat, hogy hová álljanak.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »