Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csapatba tömörülnek a gleccseren a hódeszkások

2011.04.15. Árvay Sándor

Csapatba tömörülnek a gleccseren a hódeszkások Minden tavaszi hétvégére kínál valami különös sporteseményt a svájci Alpok gyöngyszemének nevezett Saas-Fee síparadicsom. A napokban hatalmas sikert aratott a hagyományos bringás robogás, április 16-án és 17-én pedig a hódeszkások és freestyle sízők csapatversenyére várják a vendégeket.
Sion közelében, a Saas völgyének mesés környezetében megbúvó öt hegyi falu síterepe az 1800 és 3600 méter tengerszint feletti magasságának köszönhetően rendkívül hóbiztos terület, melyhez 24 felvonó és 100 km-es pályarendszer tartozik. Köszönhetően a hét eleji-közepi havazásnak ebből 19 felvonó most is működik, s minden pályaszakaszt vastag hó borít. Péntekre virradóan 16 centi friss hó hullott, így a legfrissebb jelentések 16-261 centis hórétegről számolnak be. A "normál" szezon még a hószegény időszakban is általában május elejéig tart, ám a Fee gleccseren egész évben lehetőség nyílik síelésre és snowboardozásra. Az Alpin Express kabinos felvonó a gleccserig visz fel, innen pedig a világ legmagasabban épített földalatti vasútja, a Metro Alpin robog tovább. A gleccseren minden nehézségű lejtő megtalálható, a leghosszabb pálya 14 km-es és 1778 méter szintkülönbségű!
Foto: André Glauser
Foto: André Glauser
Nos, ebben a környezetben rendezik immár nyolcadik esztendeje Style Session nevű seregszemlét, melyen 2008 óta a hódeszkások, és freeski riderek nem egyéni küzdelmet vívnak, hanem ötfős csapatokat alkotva vetélkednek a helyezésekért és a díjakért. Tapasztalt profik és rookie-fiatalok egyaránt helyet kapnak az együttesekben. Szombaton a selejtezőket rendezik, vasárnap pedig a nyolc legjobb team újra pódiumra lép, hogy - immár egyenes kieséses rendszerben - ismét bemutassa tudását, legjobb trükkjeit. A közönség így mindkét nap változatos műsort láthat, nem beszélve arról, hogy a deszkás seregszemle kiegészítő programjai is vonzóak lehetnek, hiszen a Snowpark Morenia területén tesztelésre, gyakorlásra épp úgy lesz lehetőség, mint a laza kikapcsolódásra, a helyszíni DJ-programok meghallgatására vagy az esti bulizásra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.