Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájc: olcsóbb a síbérlet, ha rossz az időjárás

2017.01.19. Bata Attila

Két svájci síterep meglepő újdonsággal állt elő. Az európai síterepek közül elsőként vállalták, ha rossznak ígérkezik az időjárás, akkor olcsóbban adják a bérleteket. Felhős, havazásos napra már féláron kínálnak jegyeket. Egy igazi síelőnek ez a bombaajánlat!
Pizol webkamera: ez egy kedvezményes napnak tűnik
Két svájci kanton két síterepe összefogott a St. Gallen egyetemmel, valamint a meteorológiai intézettel. Az összefogás célja, hogy a síelőknek az időjáráshoz alkalmazkodó árazást találjanak ki a síbérletekben.

A dolog lényege, minél rosszabbnak ígérkezik az időjárás, Pizol és Belalp síterepei annyival olcsóbban adják a bérleteket.

Amennyiben az előrejelzésben az szerepel, hogy "időnként napos, időnként hóesés", akkor már 18%-kal olcsóbbak a jegyek. Úgy látszik ennél rosszabb a "felhős, de havazás nélkül" prognózis, mert akkor már 28%-kal olcsóbb a bérlet. A legrosszabb pedig, a "felhős és erős havazás várható", amikor is már féláron lehet síelni.

Pizol webkamera: ilyen napra nincs kedvezmény, ha jó volt az időjós
Pizol webkamera: ilyen napra nincs kedvezmény, ha jó volt az időjós
Az egész egy kicsit a fogadóirodákra hasonlít. A bérletet már egy héttel korábban lehet megvenni az aktuális előrejelzés tükrében. Ez a legkorábbi időpont. Az elkövetkező napokban az árak az aktuális előrejelzés tükrében változnak. A kiválasztott napokra csak online lehet jegyeket vásárolni.

A síterep szerint az igazi síelők nem ismernek olyat, hogy rossz időjárás. Sokan szeretnek borús időben, hóesésben vagy frissen hullott hóban síelni, mert ilyenkor kevesebben vannak a pályákon.

Az egész egy kicsit lutri is. Az is lehet, hogy valaki olcsón megveszi a jegyet, aztán az adott napon hétágra süt a Nap. Tehát a síelők mindenképpen csak nyerhetnek ezzel.

A síterep szerint az ötletet a légitársaságok és szállásadók dinamikus árképzése adta.

A meteorológiai intézet szerint a másnapra szóló előrejelzésük 90%-os pontossággal jött be eddig. A következő három nap előrejelzéseit 75 %-os sikerrel találták el. Egy hétre előre azonban csak 30%-kal sikerült jósolniuk. 
KOMMENTEK
royalszebi | 2017.01.19. 20:09
Február elején Pizol környékén leszünk, ha rossz lesz az idő teszteljük!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.