Menü ≡

Rauris síbérletek: első osztrák síterep fapados árképzéssel

2020.01.01. | Szerző: Bata Attila
Úgy néz ki, hogy az idén Ausztriába is begyűrűzik a kereslet-kínálat alapján beárazott síbérlet koncepciója. Először a salzburgi Rauris síterepe vezeti be a rendszert.
h i r d e t é s
Három szezonnal korábban először a svájci síterepek kezdtek áttérni az un. dinamikus árképzésre, amely nagyban hasonlít a fapados légitársaságok vagy a szálláshelyek árazására. Nagyjából azt jelenti, hogy amikor kevesen mennének síelni, akkor olcsó a bérlet. Amikor sokan akarnak síelni, akkor pedig jóval drágább. Minél előbb vásárolunk síbérletet, annál olcsóbb.

Bár a síterep oldalán még szerepel listaár az idei szezonra, de ez még leginkább azért, hogy lehet olyan bérleteket is váltani ebben a pillanatban, amely olcsóbb a listaárnál.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Európában a legtöbb fapados árképzéssel működő síterepet Svájcban találjuk. A szlovák TMR cég tavaly vezette be ezt a jellegű árképzést a Magas- és Alacsony Tátra síterepein. Az osztrák síterepek eddig csak a háttérben csendesen tanulmányozták ennek előnyeit és hátrányait. Információink szerint és a síterep is ezt állítja magáról, Rauris az első osztrák síterep, amely meghozta ezt a döntést.

A dinamikus árképzés előnyeiről és hátrányairól tervezünk megjelentetni egy cikket a közeljövőben.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »