Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rauris síbérletek: első osztrák síterep fapados árképzéssel

2020.01.01. Bata Attila

Úgy néz ki, hogy az idén Ausztriába is begyűrűzik a kereslet-kínálat alapján beárazott síbérlet koncepciója. Először a salzburgi Rauris síterepe vezeti be a rendszert.
Három szezonnal korábban először a svájci síterepek kezdtek áttérni az un. dinamikus árképzésre, amely nagyban hasonlít a fapados légitársaságok vagy a szálláshelyek árazására. Nagyjából azt jelenti, hogy amikor kevesen mennének síelni, akkor olcsó a bérlet. Amikor sokan akarnak síelni, akkor pedig jóval drágább. Minél előbb vásárolunk síbérletet, annál olcsóbb.

Bár a síterep oldalán még szerepel listaár az idei szezonra, de ez még leginkább azért, hogy lehet olyan bérleteket is váltani ebben a pillanatban, amely olcsóbb a listaárnál.
Európában a legtöbb fapados árképzéssel működő síterepet Svájcban találjuk. A szlovák TMR cég tavaly vezette be ezt a jellegű árképzést a Magas- és Alacsony Tátra síterepein. Az osztrák síterepek eddig csak a háttérben csendesen tanulmányozták ennek előnyeit és hátrányait. Információink szerint és a síterep is ezt állítja magáról, Rauris az első osztrák síterep, amely meghozta ezt a döntést.

A dinamikus árképzés előnyeiről és hátrányairól tervezünk megjelentetni egy cikket a közeljövőben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.