Menü ≡

Svindal megismételte az ikonikus ugrást a hófalak között

2021.09.23. | Szerző: Bata Attila
Közel 60 évvel ezelőtt készült egy fénykép, amely akkor bejárta a világot. Egy síelő ugrik át az országút hatalmas hófalai között, alatta pedig a kor egyik ismert autója. A már visszavonult norvég klasszis ugyanerre az ugrásra vállalkozott.
h i r d e t é s
1963-ban az osztrák olimpia bajnok síelő, Egon Zimmerman látványos ugrással jutott át egy vorarlbergi hegyi úton. Akkoriban hatalmas lavina zúdult az ismert síterep Zürs közelében található országútra, a Flexen-hágó (1773 méter) közelében. Ahogy a videóban elhangzik, a Porsche marketingesei jó érzékkel azonnal betettek egy autót a hófalak közé, majd jött a látványos ugrás, amelyről készült kép világhírű lett.
A Porsche elhatározta, hogy megismétli a híres ugrást, természetesen kissé aktualizálva. Ezúttal is egy olimpia bajnokot, most a norvég Aksel Lund Svindalt kérték fel az ugrásra. Az akkori rubinvörös (a fekete-fehér kép miatt ez sajnos nem látszik) 365-ös helyett azonban már a cég elektronos autója, egy neptunkék Taycan foglalja a helyet a hófalak között. Természetesen az autógyár gyűjteményéből a régi típusból is kivettek egy példányt. A színhely ezúttal is Ausztria, de most a Timmels-hágó környéke 2050 méteren.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A német nyelvű, és angolul feliratozott videóban a 2019-ben elhunyt Egon Zimmerman testvére beszél az akkori fotózásról, fiával együtt meghívást kaptak az ugrás felvételeire is. A videóban természetesen Svindal is szerepel, aki már korábban is dolgozott az autómárkának.

Minden összejött: az ugrás, az időjárás, a felvétel is jól sikerült, az elődök szerint a mostani fénykép méltó utódja az 1963-as változatnak.
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »