Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

AKSEL: film készült Svindalról, a norvégok síelőjéről

2020.11.01. Bata Attila

A már visszavonult norvég klasszis, Aksel Lund Svindal mostanában eléggé elfoglalt. A november eléggé fontosnak tűnik számára, hiszen a hónap elején az önéletrajza jelenik meg a könyvpiacon németül, a hónap végén pedig a dokumentumfilmje, amely karrierje utolsó éveit tekinti át.
A film a norvég versenyző utolsó éveit követi végig a világkupa versenyek színfalai mögött. Olyan felvételeket láthatunk, amelyek természetesen már nem kerültek be a közvetítések élő adásaiba. Svindal elmondása szerint a film készítése közben újraélte ennek a korszaknak a legnagyobb sikereit és kudarcait.

Sikerből volt bőven, hiszen a norvég pályafutása során 36 világkupa elsőséget szerzett (14 lesiklás, 17 szuper-g, 4 óriás-műlesiklás és 1 kombináció). 2018-ban a legidősebb versenyzőként, 35 évesen, lett olimpiai bajnok lesiklásban. Kétszer nyert olimpiát, kétszer lett első az összetett világkupában és ötszörös világbajnok. Az egyetlen, aki három világversenyen (olimpia vagy világbajnokság) győzni tudott lesiklásban.
AKSEL: a film előzetese
Összesen 12 világkupa szezonban tudott elsőséget szerezni, ennél többet csak a svéd Ingemar Stenmark (13) tud felmutatni.
A film plakátja
A film plakátja
A filmet november 27-én mutatják be, amely egyben évforduló is. 2005-ben ezen a napon aratta Svindal első világkupa győzelmét a kanadai Lake Louise-ben, ahol pályafutása során összesen nyolcszor győzött.

A film előtt, november 2-án jelenik meg a tavalyi norvég nyelvű önéletrajzának német változata "Größer als ich" címmel.
A könyv borítója
A könyv borítója
KOMMENTEK
ljudit | 2021.12.19. 11:20
Ki tudja, most hol lehet megnézni a filmet?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.