Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóhiány miatt halasztják az osztrák világkupa futamot

2020.11.05. Bata Attila

A mostanában megszokott forgatókönyvvel ellentétben most nem a koronavírus okoz gondot a nemzetközi síelésnek, hanem a hóhiány. Az ausztriai Lech-Zürs síterepén november közepére tervezett versenyeket két héttel elhalasztották.
Az egyik legismertebb osztrák síterep nagyon készül arra, hogy 26 év után ismét világkupa versenyt rendezzenek a pályáján, amelyet a nyáron földgépekkel kissé átalakítottak. Erre azért volt szükség, mert itt a parallel versenyeket rendezik, és így mindkét pálya hasonló feltételekkel alakítható ki.

Ezen felül korszerűsítették a hóágyúzás feltételeit, amely nagyon jó dolog egy síterepen, de a november elejei enyhe időjárásban a hóágyúk sem tudnak csodát művelni. A kb. 300 méter hosszú pályát a 10 fok feletti "melegben" nem lehet versenyképessé varázsolni, főleg, hogy az időjárás előrejelzések sem biztatóak.
Most így néz ki a pálya (Kép: ORF)
Most így néz ki a pálya (Kép: ORF)
A döntés megszületett az eredeti időpontokhoz képest 2 héttel elhalasztották a versenyeket. November 26-án a hölgyek, másnap (pénteken) a férfiak versenyét rendezik meg. Délelőtt tartják a selejtezőket, majd kora este villanyfényben a versenyeket. Az eredeti terv abban a tekintetben nem változik, hogy továbbra is nézők nélkül bonyolítják a futamokat.

A hírnek az amerikai Mikaela Shiffrin örülhet, hiszen hátfájásából lassan gyógyulva az eredeti versenyt kihagyta volna, de így két héttel később már rajthoz állhat. A hölgyek egyébként november 21-22-én folytatják a szezont Finnországban, majd onnan érkeznek az osztrák futamra, tehát a halasztás miatt nem kellett komoly módosításokat végrehajtani a versenynaptárban.

Persze, a verseny megrendezéséhez az is kell, hogy a november 18-i pályabejáráson az ellenőrök zöld utat adjanak a halasztott versenyeknek.
KOMMENTEK
tibor.becker | 2020.11.13. 22:16
Sziasztok! Ki tudja pontosan, melyik pályán lesz a verseny? Köszi. Tibor
tibor.becker | 2020.11.13. 22:28
Megtaláltam: Zürsben a "Übungshang" a Trittkopf felé nézö hegyoldalban. A Zürs-i Arlberghaus webkamerájából látható a teljes pálya: https://www.skigebiete-test.de/webc...am/hotel-arlberghaus-in-z...
Üdv, Tibor

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.