Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szeptemberi havazás: fehérlett a Tátra

2015.09.10. Bata Attila

Az előző hétvégén nemcsak az Alpokban, hanem a Kárpátokban is havazott egy kicsit. Az ősz első havazása elérte a Magas- és az Alacsony-Tátrát is. A Lomnici-csúcsot 10 centiméter vastag hó borította még tegnap reggel is. A mostani hétvégén az időjárás ismét nyáriasra fordul és ez a következő héten is folytatódik.
A Magas-Tátrában vasárnap óta havazik. Először az 1500 méter feletti részeken lepte meg az őszi tél a túrázókat. A gyenge havazás hétfőn és kedden is folytatódott, de jobbára a magasabb régiókban. Szerda reggel a Lomnici-csúcson található mérőállomás 10 centiméter vastag hóról számolt be, itt a hőmérséklet már napok óta nem emelkedett nulla fok fölé.
Havazás a Lomnici-csúcsnál (Kép: TMR)
Havazás a Lomnici-csúcsnál (Kép: TMR)
A hegység lengyel oldalára is érkezett a hóból. Az 1900 méter feletti részeken 2-5 cm hó hullott kedden. A Kasprowy (Gáspár) csúcson található állomáson 2 cm havat mértek.

A túrautak magasságában is havazott a Magas-Tátrában (Kép: TMR)
A túrautak magasságában is havazott a Magas-Tátrában (Kép: TMR)
A hozzánk közelebbi Alacsony-Tátrában (Chopok-Jasna) is fehérek lettek a magasabb régiók. Itt már csak nyoma van a havazásnak.
Chopok webkamera
Chopok webkamera
A hétvégétől Szlovákiában is melegszik az idő, a következő héten kellemes, nyárias időjárás várható. 
Chopok, a csúcson (Kép: TMR)
Chopok, a csúcson (Kép: TMR)
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.