Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonzárás előtt 50-100 cm hó hullott az Alpokban

2019.04.29. Bata Attila

Az Alpok még üzemelő síterepei közül a legtöbb ezen a héten fejezi be az idei szezont. A hétvégén szinte mindenhol, Franciaországtól Svájcon át Ausztriáig, de a déli hegyekben, Olaszországban és Szlovéniában is tekintélyes mennyiségű hó hullott le, főleg április végéhez képest.
Kép: Rifugio Pian dei Fiacconi, Marmolada (2626 m)
Kép: Rifugio Pian dei Fiacconi, Marmolada (2626 m)
A még üzemelő síterepek nagy része vagy május elsején (szerdán) vagy vasárnap (május 5-én) fejezi be az idei szezont. Az utolsó hétre az időjárás még tartogatott egy kis havazást, így fehér hegyek látványa között lehet búcsúztatni az idei szezont.

Talán a legtöbb havat Svájc középső, illetve keleti hegyei kapták. Itt péntek óta, 1800 méteres magasság felett 60-100 cm hullott, de az ország többi részén is 30-50 centi havat mértek ezen magasság felett.

Ausztriában a Hintertux-gleccseren 50 cm, Pitztalon 25 cm, de még a holnap Lenny Kravitz koncerttel záró Ischgl is 15 cm havat kapott hétfő reggelre. Pitztal és Sölden a héten bezár, Kaprun június 2-án, Stubai pedig június 10-én. Hintertux reményeink szerint egész évben üzemelhet.

Olaszországban is fehérlenek a Dolomitok hegyei. Néhány síterep újra kinyitott az utolsó hétre, itt több helyen is 60 cm hó hullott 1400 méter felett. A hegyi falvakban is takarítani kellett a havat, a Dolomitok webkamerái pedig igazi téli képeket mutattak ma reggel.

Szlovénia sem maradt ki a havazásból. Vogel síterepének mérőállomása (1500 méter) az elmúlt 24 órában 44 cm friss havat mért. Kredarica (2514 m) az elmúlt 12 órában 23 cm hóval gazdagodott. A szlovén Bovec-Kanin síterep olasz oldaláról is 60 cm friss havat jelentettek.

Ischgl, Idalp, 15 cm friss hó
Olaszország, Zoppè di Cadore, 1400 méteren 100 cm hó
Presena-gleccser ma
Presena-gleccser ma
Cortina, Dolomitok
Cortina, Dolomitok
Kronplatz, Dolomitok
Kronplatz, Dolomitok
Tignes (FRA)
Tignes (FRA)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.