Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: bizonytalan pályaviszonyok az ünnepeken

2009.12.23. Bata Attila

Szlovákia: bizonytalan pályaviszonyok az ünnepeken Szlovákia, hazánkhoz, hasonlóan jelentősen megszenvedi síterepein a hirtelen jött enyhülést. A síterep üzemeltetők és a síelők is elég bizonytalanul tekinthetnek az ünnepi síelés elé. Jelenleg szinte lehetetlen megjósolni, hogy milyen hóviszonyok mellett, hány pályát és liftet tudnak majd üzemeltetni.
Még a hegyekben is a 10 fokhoz közelít a hőmérséklet, így hiába van még 50 cm hó Chopokon, az üzemeltetőek szerint az ünnepi üzem a kiszámíthatatlan időjáráshoz fog igazodni, vagyis, hogy melyik liftek közlekednek, és melyik pályákat lehet majd használni az rendszerint majd csak a reggeli órákban dől el. Ezért az idetartók jobb híján abban bízhatnak, hogy a weboldalak naprakészek lesznek.

Hasonló a helyzet a Magas-Tátrában is. Ugyan Ótátrafüred mellett Jakubkova lúka a mai napon kinyitott, de még mindig nem lehet síelni Tarajkán (Hrebienok) vagy az örök klasszikusnak számító Lomnici-nyereg fekete pályáján, ahonnan nagyon hiányzik még egy nagy adag természetes hó. Lomnic és Tátrafüred környékén eddig ingyen lehetett parkolni, ez most ideiglenes megszűnik. Majd ha január 11-én véget ér a főszezon és hazamennek az oroszok és az ukránok, ismét ingyenes lesz a parkolás.

Hasonló hírek érkeztek a Csorba-tavi, illetve a Donovaly pályáit üzemeltető cégtől. Az ünnepek alatt ezeken a terepeken is az időjárást követően alakul a liftek nyitva tartása.

A kisebb síterepeknek nagyobb a félelmük. Hiába üzemel Zdiar-Strednica ebben a pillanatban, ha megérkeznek az esőzések, akkor a jelenlegi mesterséges havat teljesen lemoshatja a pályáról, és akkor egy ideig vége a nyitva tartásnak.

A szlovák meteorológusok csak hétvégére várnak változást az időjárásban. A lehűlés szombaton kezdődhet meg, de ezen a napon még mindig fagypont felett lesz a hőmérséklet. Komolyabb lehűlés csak jövő héttől várható.
KOMMENTEK

Szállástippek
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.