Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: havazással és hóágyúzással indult a hét

2016.11.29. Bata Attila

Ahogy nálunk is téliesebbre fordult az időjárás, északi szomszédunknál is hidegebbre fordult az idő november utolsó napjaira. Ma reggelre a Magas-Tátra felsőbb régióiban 20-40 cm hó hullott. A hideget több síterep is kihasználta és beindította a hóágyúkat.
Kép: Téryho chata / Facebook
Kép: Téryho chata / Facebook
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet szerint hétfő délutánra 10-20 cm vastag hó hullott a Magas-Tátra környékén és néhány észak-szlovákiai településen. A Magas-Tátra felsőbb részein 20-40 cm friss hóról számoltak be a meteorológusok és a hegyimentők is. Az alábbi képeket a 2015 méter magasan található Téry-menedékház (Téryho chata) tette ki tegnap a közösségi oldalára.

Kép: Téryho chata / Facebook
Kép: Téryho chata / Facebook
A meteorológiai intézet további havazásokat vár a héten, főleg az északi régiókban. A havazással együtt a hideg is megérkezett. Jó néhány síterep ki is használta a kedvező feltételeket és beindították a hóágyúkat.

Több síterepen is szeretnének az előttünk álló hétvégére legalább egy-két pályával megnyitni a szezont. Terveink szerint pénteken beszámolunk a lehetséges hétvégi nyitásokról.

Hóágyúzás: Chopok


Hóágyúzás: Tale


Havazás: Donovaly
KOMMENTEK

Szállástippek
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.