Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákiába csak friss negatív koronavírusteszttel lehet belépni

2020.11.03. MTI

Szlovákia határai továbbra is nyitva maradnak, de hétfőtől csak friss negatív koronavírusteszttel lehet belépni az országba - erősítette meg Martin Klus, szlovák külügyi államtitkár a kormány korábban hozott rendeletét hétfőn Pozsonyban. A beutazókat szúrópróbaszerűen ellenőrzik.
Donovaly: Lanovka TELEMIX Nová hoľa
Donovaly: Lanovka TELEMIX Nová hoľa
A szlovák kormány, különös tekintettel a jelentősen megromlott csehországi járványhelyzetre, egy ideje nyíltan mérlegeli, ne zárja-e le az ország határait, illetve ne vezessen-e be kötelező szűrést a határátkelőkön. A pozsonyi sajtó azt valószínűsíti, hogy a határokon történő szűréseket legkorábban a jövő héten vezethetik be, amikor felszabadulnak az országos teszteléssel lekötött egészségügyi kapacitások.

Szlovákiában a hét végén országos méretű koronavírus-szűrést tartottak, amelynek keretében antigénteszttel a legfrissebb adatok szerint több mint 3,6 millió embertől vettek mintát.

A múlt hét végén lezajlott országos szűréseken 3,63 millió ember, az ország lakosságának kétharmada vett részt - közölte Igor Matovic szlovák kormányfő hétfő délután sajtótájékoztatón. A szűrések 38 359 személynél, azaz az összes leteszteltek 1,06 százalékánál mutattak ki koronavírus-fertőzést. "Bízom abban, hogy ez egy meghatározó lépés lesz a Covid-19 elleni küzdelemben" - mondta Matovic újságíróknak.

A szűréseken való részvétel önkéntes volt, a 10 és 65 év közötti polgárokat érintette. A negatív teszttel rendelkezők számára hétfőtől kezdve megszűnt a kijárási tilalom, amely november 8-ig van érvényben. A munkaadók hétfőtől kérhetik alkalmazottaiktól a negatív teszteredményt. Akik ezzel nem rendelkeznek, nem léphetnek munkába és karanténban kell maradniuk.
KOMMENTEK
rovarga | 2020.11.04. 08:51
Igencsak mehet a kukába a Jasanai bérletem erre a szezonra :\
ttottam | 2020.11.08. 18:37
@rovarga: ne aggód, szerintem ha leesik rendesen a hó, ezt átgondolják. Fog kelleni ott is a pénz amit a síelők, elsősorban a magyarok, otthagynak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.