Szlovákiába csak friss negatív koronavírusteszttel lehet belépni

2020.11.03. MTI

Szlovákia határai továbbra is nyitva maradnak, de hétfőtől csak friss negatív koronavírusteszttel lehet belépni az országba - erősítette meg Martin Klus, szlovák külügyi államtitkár a kormány korábban hozott rendeletét hétfőn Pozsonyban. A beutazókat szúrópróbaszerűen ellenőrzik.
Donovaly: Lanovka TELEMIX Nová hoµa
h i r d e t é s
A szlovák kormány, különös tekintettel a jelentősen megromlott csehországi járványhelyzetre, egy ideje nyíltan mérlegeli, ne zárja-e le az ország határait, illetve ne vezessen-e be kötelező szűrést a határátkelőkön. A pozsonyi sajtó azt valószínűsíti, hogy a határokon történő szűréseket legkorábban a jövő héten vezethetik be, amikor felszabadulnak az országos teszteléssel lekötött egészségügyi kapacitások.

Szlovákiában a hét végén országos méretű koronavírus-szűrést tartottak, amelynek keretében antigénteszttel a legfrissebb adatok szerint több mint 3,6 millió embertől vettek mintát.

A múlt hét végén lezajlott országos szűréseken 3,63 millió ember, az ország lakosságának kétharmada vett részt - közölte Igor Matovic szlovák kormányfő hétfő délután sajtótájékoztatón. A szűrések 38 359 személynél, azaz az összes leteszteltek 1,06 százalékánál mutattak ki koronavírus-fertőzést. "Bízom abban, hogy ez egy meghatározó lépés lesz a Covid-19 elleni küzdelemben" - mondta Matovic újságíróknak.

A szűréseken való részvétel önkéntes volt, a 10 és 65 év közötti polgárokat érintette. A negatív teszttel rendelkezők számára hétfőtől kezdve megszűnt a kijárási tilalom, amely november 8-ig van érvényben. A munkaadók hétfőtől kérhetik alkalmazottaiktól a negatív teszteredményt. Akik ezzel nem rendelkeznek, nem léphetnek munkába és karanténban kell maradniuk.
KOMMENTEK
rovarga | 2020.11.04. 08:51
Igencsak mehet a kukába a Jasanai bérletem erre a szezonra :\
ttottam | 2020.11.08. 18:37
@rovarga: ne aggód, szerintem ha leesik rendesen a hó, ezt átgondolják. Fog kelleni ott is a pénz amit a síelők, elsősorban a magyarok, otthagynak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.