Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: körkép a hosszú hétvége előtt

2016.03.09.

Szlovénia: körkép a hosszú hétvége előtt A múlt heti havazások után a szlovén síterepekre - bár nem kicsit megkésve - de megérkezett az igazi téli időjárás.
Az égi áldásból még az egyik legkevésbé hóbiztos síterep, Maribor-Pohorje is részesült, itt újabb pályákat tudtak megnyitni, de így is csak a lejtők kb. fele áll a sízők rendelkezésére - bár ez március közepe felé normálisnak mondható. A jó hír, hogy az utószezonra való tekintettel jóval kedvezőbb árakon lehet hozzájutni az egy- vagy többnapos jegyekhez, részletek a síterep weboldalán.

Roglán hatalmas hómennyiség hullott le néhány napja, a kocsikat is csak nehezen lehetett kiásni a hó alól. A jelenlegi 100-130 centis hóréteg miatt szinte biztos, hogy a síterep ki fogja húzni a tervezett áprilisi zárásig. Sőt, még a "Jurgovo III"-as fekete pályát is megnyitották, ami a szezon nagy részében le volt zárva.
Dolgoznak a pályagépek Roglán - Fotó: Facebook
Dolgoznak a pályagépek Roglán - Fotó: Facebook
A magyar vendégek szintén egyik nagy kedvencén, Krvavecen is szépen hízott a hótakaró, amely helyenként akár a 2 méteres vastagságot is elérheti. Szombaton retró fesztivált tartanak, ahol külön díjazásban részesülnek a legjobb 80-as évek korhű síruháiba öltözött résztvevők!
Igazi télies idő Krvavecen - Fotó: Facebook
Igazi télies idő Krvavecen - Fotó: Facebook
Vogelen igazi téli mesevilág fogadja az ide érkezőket; hójelentésünk ezüstérmes dobogós helyén nem lehet panasz a hómennyiségre, a csúcs környékén található több, mint 3,5 méteres hóréteg még akár nyár elejéig vígan kitarthatna. Jó hír a haladóbbaknak, hogy a "Zagarjev" névre keresztelt völgypályán teljes egészében le lehet síelni a kabinos lift alsó állomásáig!
Nincs hiány hóban Vogelen sem - Fotó: Facebook
Nincs hiány hóban Vogelen sem - Fotó: Facebook
Mint arról már korábban is írtunk, az olasz-szlovén határon elhelyezkedő Bovec-Kanin síközpont szlovén oldalán zajlik az új kabinos lift építése. Ahogyan az várható volt, a helyenként 4 méteresre hízott hótakaró nem segítette a munkálatokat; még ha meg is tudna nyitni a síterep új liftje még az idei szezonban (amire egyre kevesebb esély van), a főszezonnak már biztosan búcsút inthetnek.

Összességében tehát elmondható, hogy aki a hosszú hétvégét Szlovéniában szeretné tölteni, az jó hóviszonyokra számíthat, akárcsak a környező osztrák, vagy olasz síterületeken!
KOMMENTEK
Trailrider | 2016.03.10. 11:09
Szombaton megyünk, a Zagarjev megnyitása nagyon jó hír :)
DonCosta | 2016.03.10. 16:48
Vasárnap mi is megyünk a Vogel-re. Napról napra izgalommal és megelégedéssel olvasom, hogy egyre több a hó :)

Szállástippek
AKCIÓ
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.