Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: körkép a hosszú hétvége előtt

2016.03.09.

Szlovénia: körkép a hosszú hétvége előtt A múlt heti havazások után a szlovén síterepekre - bár nem kicsit megkésve - de megérkezett az igazi téli időjárás.
Az égi áldásból még az egyik legkevésbé hóbiztos síterep, Maribor-Pohorje is részesült, itt újabb pályákat tudtak megnyitni, de így is csak a lejtők kb. fele áll a sízők rendelkezésére - bár ez március közepe felé normálisnak mondható. A jó hír, hogy az utószezonra való tekintettel jóval kedvezőbb árakon lehet hozzájutni az egy- vagy többnapos jegyekhez, részletek a síterep weboldalán.

Roglán hatalmas hómennyiség hullott le néhány napja, a kocsikat is csak nehezen lehetett kiásni a hó alól. A jelenlegi 100-130 centis hóréteg miatt szinte biztos, hogy a síterep ki fogja húzni a tervezett áprilisi zárásig. Sőt, még a "Jurgovo III"-as fekete pályát is megnyitották, ami a szezon nagy részében le volt zárva.
Dolgoznak a pályagépek Roglán - Fotó: Facebook
Dolgoznak a pályagépek Roglán - Fotó: Facebook
A magyar vendégek szintén egyik nagy kedvencén, Krvavecen is szépen hízott a hótakaró, amely helyenként akár a 2 méteres vastagságot is elérheti. Szombaton retró fesztivált tartanak, ahol külön díjazásban részesülnek a legjobb 80-as évek korhű síruháiba öltözött résztvevők!
Igazi télies idő Krvavecen - Fotó: Facebook
Igazi télies idő Krvavecen - Fotó: Facebook
Vogelen igazi téli mesevilág fogadja az ide érkezőket; hójelentésünk ezüstérmes dobogós helyén nem lehet panasz a hómennyiségre, a csúcs környékén található több, mint 3,5 méteres hóréteg még akár nyár elejéig vígan kitarthatna. Jó hír a haladóbbaknak, hogy a "Zagarjev" névre keresztelt völgypályán teljes egészében le lehet síelni a kabinos lift alsó állomásáig!
Nincs hiány hóban Vogelen sem - Fotó: Facebook
Nincs hiány hóban Vogelen sem - Fotó: Facebook
Mint arról már korábban is írtunk, az olasz-szlovén határon elhelyezkedő Bovec-Kanin síközpont szlovén oldalán zajlik az új kabinos lift építése. Ahogyan az várható volt, a helyenként 4 méteresre hízott hótakaró nem segítette a munkálatokat; még ha meg is tudna nyitni a síterep új liftje még az idei szezonban (amire egyre kevesebb esély van), a főszezonnak már biztosan búcsút inthetnek.

Összességében tehát elmondható, hogy aki a hosszú hétvégét Szlovéniában szeretné tölteni, az jó hóviszonyokra számíthat, akárcsak a környező osztrák, vagy olasz síterületeken!
KOMMENTEK
Trailrider | 2016.03.10. 11:09
Szombaton megyünk, a Zagarjev megnyitása nagyon jó hír :)
DonCosta | 2016.03.10. 16:48
Vasárnap mi is megyünk a Vogel-re. Napról napra izgalommal és megelégedéssel olvasom, hogy egyre több a hó :)

Szállástippek
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.