Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szocsi: snowboardos került az orosz 100 rubelesre

2013.12.25. | Szerző: Bata Attila
Egyre több jel utal arra, hogy közeledik a téli olimpia. Az olimpiai láng már megkezdte az útját, azóta már az űrbe is felvitték. Az oroszok november elején, 100 nappal a játékok kezdete előtt egy olyan száz rubelest adtak ki az olimpiai alkalmából, amelynek az egyik oldalára egy snowboardost tettek.
h i r d e t é s
Olimpiai láng az űrben, guggolással ingyen lehet utazni a metrón, lassan mi is olimpiai hangulatba kerülünk. Íme, egy újabb érdekesség.

November elején mutatták be Szocsiban az olimpia tiszteletére készült 100 rubeles bankjegyet. Ez az első alkalom, hogy az oroszok az olimpiai tiszteletére bankjegyet bocsátanak ki és szintén újdonság, hogy a bankjegy függőleges tájolású, vagyis egy álló alak, jobban mondva egy snowboardos került az egyik oldalára.

A bankjegy egyik oldalára egy trükköt bemutató snowboardos, a hegyek, az olimpiai láng és néhány olimpiai helyszín látványterve került, a másik oldalon pedig az Olimpiai Stadion, egy tűzmadár és a tengeri kikötő rajza található.

A snowboardos százas (Kép: RIA Novosti/Ramil Sitdikov)
A 100 rubeles (kb. 680 forint) értékű bankjegyből 10 milliót nyomtatnak majd és mindegyikhez díszcsomagolás jár, de a szervezők szerint ajándékboltokban nem fogják árusítani. Az első bankjegyek már felkerültek az internetes webáruházakba is, az Ebay-en például 17-20 dollárért árulják a 100 rubeles (kb. 3,3 dollár) bankjegyeket.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »