Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Véget ért a csúcsidőszak a Magas-Tátrában

2009.01.15. Bata Attila

Véget ért a csúcsidőszak a Magas-Tátrában Elmúlt a Karácsony, Újév, és az ortodox Karácsony, ezek a legnépszerűbb időpontok a Magas-Tátra síterepein. Jelentősen csökkent a korábban nagy tömegben érkező oroszok és ukránok száma, a hiányukat a hazai, a cseh és lengyel turistákkal próbálták pótolni.
Amit már hónapokkal korábban ezelőtt sejteni lehetett az bekövetkezett, az idei ünnepek alatt 80 százalékkal csökkent az orosz, és 40 százalékkal az ukrán vendégek száma, amely komoly érvágás és figyelmeztetés a síterepek turisztikai hivatalainak és mindenkinek, aki a turizmusból él.

Az aranybányának számító orosz és ukrán turisták elmaradásának több oka is van. Fontos szerepet játszik benne, hogy az előző két szezonban szinte nem is volt tél Karácsonykor a Magas-Tátrában. Miután Szlovákia is bekerült a schengeni zónába, az oroszoknak már ide is ugyanannyit kellett fizetniük a vízumért, mint az Alpok országaiba, így ez a korábbi előny is megszűnt. Az osztrák síterepek kedvezőbb áraikkal és szolgáltatásaikkal számos orosz turistát elcsábítottak az idén a Magas-Tátrából. Az euró bevezetését követő drágulás sem tesz jót a szlovákiai turizmusnak.

A Tátrában kicsit döcögősen indult a szezon. A tervezett december 6-i idénykezdet helyett csak december 28-án tudott először elindulni az új négyszemélyes ülőlift Tátralomnic síterepén, és a hagyományosan Karácsonyra megnyíló Lomnici-nyeregben is csak január 2-án lehetett először síelni.

Jelenleg ismét csökkentek a szállásárak a Magas-Tátrában, ez azonban csak január végéig marad így, ugyanis akkor Lengyelországban beköszönt a síszünet, és ilyenkor újra felmennek az árak. Egészen március közepéig, a szlovák szünetek végéig, maradnak a magasabb árak, majd ekkor újabb csökkenés várható a szállásárakban. Az utolsó drágább időszak a húsvéti (április 10-13) hosszabb ünnepi hétvége környékén várható. Áprilisban még valószínűleg nagyszerű, tavaszias körülmények között lehet síelni a Csorba-tó és a Lomnici-nyereg pályáin.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.