Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Rekordkísérlet a hétvégén Tátralomnicon

2009.03.12. | Szerző: Bata Attila
Rekordkísérlet a hétvégén Tátralomnicon Egy Guinness könyvbe pályázó rekordkísérlet része lesz a szlovákiai síterep. Egy amerikai extrémsíelő hat nap alatt szeretne 10 ország 14 síterepén lecsúszni. Az akció, amelynek a szlovákiai részére szombaton kerül sor, a globális felmelegedés veszélyeire szeretné felhívni a nagyközönség figyelmét.
h i r d e t é s
Pietro Simonetti, amerikai extrémsíelő két társával együtt szeretné végrehajtani nagyszabású tervét. A szlovákiai síterep az utolsó előtti állomása lesz a nagy kalandnak. A tervek szerint a háromfős csapat a Lomnici-nyeregből (2192 méter) csúszik le Tátralomnicra (903 méter). A rekordkísérlet egyik legfontosabb célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a sípályák egyik legnagyobb „ellenségére”, a globális felmelegedésre.

Pietro Simonetti már korábban is több rekordot állított fel. 2002-ben a mozgássérültek érdekében vállalkozott egy rekordkísérletre, akkor 80 óra és 41 perc alatt az amerikai Colorado állam 28 síterepén síelt egymás után. Később Nepálba utazott, ahol különböző magashegyi teszteket végeztek rajta, amelynek az eredményeivel tovább fejlesztették a hegymászók egyik védőfelszerelését, a Gamow-zsákot (nyomás-zsákot).

A vállalkozás célja, hogy hat nap alatt 10 ország 14 síterepén síeljenek. A hat nap alatt várhatóan 3200 kilométert utaznak, mialatt síelnek Nagy-Britannia, Olaszország, Franciaország, Svájc, Liechtenstein, Németország, Ausztria, Szlovénia, Szlovákia, és Lengyelország valamelyik síterepén.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »