Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy eurós síelés és új lift Tátralomnicon!

2011.12.01. Bata Attila

Egy eurós síelés és új lift Tátralomnicon! Idén is új liftet adnak át a Magas-Tátrában. Ezúttal is Tátralomnicon (Tatranská Lomnica) kell az új liftet keresni, amelynek az első terheléses próbáit a tegnap tartották meg. Az új lift Karácsony körül kezd majd üzemelni, de a síterep korábban, már péntektől síelhető, az első napon egy eurós áron.
A legnagyobb fejlesztéseket a szlovák síterepeken az idén is a TMR végzi, új liftet építenek Tátralomnicon és Chopokon, valamint az idei szezontól már ők üzemeltetik a csorba-tavi (Štrbské Pleso) pályát is.

Tátralomnicon főleg a gyerekek és a kezdők járnak jól az új lifttel, amelyet már a színe is jól kiemel a környezetéből. Az olasz Leitner cég első szlovák liftjének buborékait az errefelé nem igazán jellemző kék színre festették. A közvetlenül a parkoló mellett (906 méter) induló új lift csak 1040 méteres magasságig jár (Buková hora). Az egészen rövidre sikerült, 683 méteres távot kicsivel több, mint két perc alatt teszi meg. Érdekesség, hogy ezzel a "hosszal" Szlovákia második legrövidebb ülőliftjének számít.

Próbaúton az új ülőszékei
Próbaúton az új ülőszékei
Az új lift teljesen párhuzamosan közlekedik a korábbi szezonban átadott, és a parkoló másik végétől induló hatszemélyessel. A két lift között összekötő pályákat építettek ki (10a és 10b), valamint a hatszemélyes felső állomásától is le lehet csúszni az új lifthez a 8-as pályán. A lift mellett további két pályát alakítottak ki (a piros 9-es és a kék 10-es), így az öt új pályával együtt összesen 2,7 kilométerrel bővült a pályák hossza. Mivel a fenti részeken továbbra sem szabad hóágyúzni, így az új pályák mellé telepítették a hóágyúkat, amely azt jelenti, hogy további 10 hektárral nőtt a behóágyúzható terület.

Az új lift nyomvonala pirossal jelölve
Az új lift nyomvonala pirossal jelölve
A lift a tipikusan gyermekbarát pályák mellé épült, ezért nem véletlen, hogy gyerekzárral látták el az üléseit, amely nem engedi kiesni a gyerekeket a liftből. A rövid, de hóágyúzható pályák biztosan népszerűek lesznek a szezonban, ezért indokoltnak tűnik a nyolcszemélyes megépítése, 2400 fő/órás kapacitással, különben többet kellene sorba állni, mint síelni.

Az új liftet augusztusban kezdték el építeni, és tegnap volt a terhelési próbája, ahol 360 homokzsákot utaztattak az ülőszékeken. A próba jól sikerült a kilenctonnányi homokot simán vitte a lift. Már csak a papírmunka van hátra, amely után már a nagyközönség is használhatja a liftet, legkésőbb karácsony előtt.

A síterep azonban nem vár addig, a másik liftet már beindítják, és a hétvégén már nyitva tartanak. Pénteken mindenkit egy eurós napijeggyel várnak. Hasonló árban lehet síelni pénteken a Csorba-tónál is. Ezek az árak csak a nyitó (pénteki) napon érvényesek.
KOMMENTEK
csemmyboy | 2011.12.02. 00:24
Megyünk és kipróbáljuk! :-)
bodor | 2011.12.02. 22:17
Mi is ide szeretnénk menni de nem tudom lesz e addigra rendesen hó.

Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.